Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Idén is elindította saját díjkalkulátorát a MABISZ

MTI, 2011. november 09. - szerda 17:21
Címkék: MABISZ, kgfb
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idén továbbfejlesztette saját, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjkalkulátorát, amely a tavalyi kgfb kampányban debütált - közölték a szövetség vezetői szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon.


A MABISZ rendszere ugyan egy hetes késéssel indul az online biztosítási kalkulátorokhoz képest, cserébe azt ígérik, hogy a Díjnavigátor nevű internetes felület valóban hiteles összehasonlításban mutatja be a kgfb piacon szereplő mind a 15 biztosító ajánlatát, beleértve az összes elérhető kedvezményt.

A Mabisz rendszerében szereplő tarifákat jóváhagyták a biztosító társaságok, így maguk is hitelesnek ismerik el a kalkulátort.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy az idei kampányban az új kötéseknél a tavalyihoz képest 15-20 százalékkal alacsonyabbak az átlagdíjak.
Szombat Tamás, a MABISZ gépjármű-biztosítási tagozatának elnöke elmondta, tesztelték a legnagyobb biztosítási alkusz cégek online kalkulátorait, egy adott fogyasztóra nézve, és az egyes biztosítókra vonatkozó számítások jelentősen eltérő díjakat eredményeztek. Ezért azt tanácsolják az ügyfeleknek, hogy körültekintően tájékozódjanak a tarifákról, mielőtt biztosítóváltásról döntenek.

A MABISZ Díjnavigátora nem számol tarifát, hanem az összes kérdés megválaszolása után a biztosító oldalára irányít.

Forgács Zoltán, a szövetség gépjármű-biztosítási tagozatának vezetője kérdésre válaszolva elmondta, hogy a MABISZ támogatja azt az elképzelést, hogy a biztosítók év közben is hirdethessenek új kgfb tarifát egy-egy esetben, ha ezt üzletileg indokoltnak tartják. Természetesen ezek a tarfák 60 napos türelmi idő után lépnének életbe és csak az újonnan kötött szerződésekre vonatkoznának.

A biztosító társaságok döntő többsége részéről van ilyen törekvés, s a MABISZ úgy látja, hogy a kormányzat részéről is van fogadókészség erre - hangzott el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

David Peterson, 2018. október 19.

Mindenkinek szüksége van egy kis segítségre. A Személyi Kölcsön segíthet abban, hogy megenge...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés