Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Idén is elindította saját díjkalkulátorát a MABISZ

MTI, 2011. november 09. - szerda 17:21
Címkék: MABISZ, kgfb
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idén továbbfejlesztette saját, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjkalkulátorát, amely a tavalyi kgfb kampányban debütált - közölték a szövetség vezetői szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon.


A MABISZ rendszere ugyan egy hetes késéssel indul az online biztosítási kalkulátorokhoz képest, cserébe azt ígérik, hogy a Díjnavigátor nevű internetes felület valóban hiteles összehasonlításban mutatja be a kgfb piacon szereplő mind a 15 biztosító ajánlatát, beleértve az összes elérhető kedvezményt.

A Mabisz rendszerében szereplő tarifákat jóváhagyták a biztosító társaságok, így maguk is hitelesnek ismerik el a kalkulátort.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy az idei kampányban az új kötéseknél a tavalyihoz képest 15-20 százalékkal alacsonyabbak az átlagdíjak.
Szombat Tamás, a MABISZ gépjármű-biztosítási tagozatának elnöke elmondta, tesztelték a legnagyobb biztosítási alkusz cégek online kalkulátorait, egy adott fogyasztóra nézve, és az egyes biztosítókra vonatkozó számítások jelentősen eltérő díjakat eredményeztek. Ezért azt tanácsolják az ügyfeleknek, hogy körültekintően tájékozódjanak a tarifákról, mielőtt biztosítóváltásról döntenek.

A MABISZ Díjnavigátora nem számol tarifát, hanem az összes kérdés megválaszolása után a biztosító oldalára irányít.

Forgács Zoltán, a szövetség gépjármű-biztosítási tagozatának vezetője kérdésre válaszolva elmondta, hogy a MABISZ támogatja azt az elképzelést, hogy a biztosítók év közben is hirdethessenek új kgfb tarifát egy-egy esetben, ha ezt üzletileg indokoltnak tartják. Természetesen ezek a tarfák 60 napos türelmi idő után lépnének életbe és csak az újonnan kötött szerződésekre vonatkoznának.

A biztosító társaságok döntő többsége részéről van ilyen törekvés, s a MABISZ úgy látja, hogy a kormányzat részéről is van fogadókészség erre - hangzott el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés