Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Október végéig közel harmincezren végtörlesztettek

MTI, 2011. november 08. - kedd 11:41
Címkék: deviza, végtörlesztés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Október végéig 29 ezer 427 devizaalapú kölcsönt végtörlesztettek az ügyfelek a kedvezményes árfolyamon számolva 130,6 milliárd, az aktuális árfolyamon számolva 174,77 milliárd forint értékben, így a pénzügyi intézmények vesztesége 44 milliárd forintra emelkedett - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) legfrissebb statisztikájából.


A PSZÁF honlapján közölt összesítés alapján a végtörlesztést vállalók leginkább saját forrásból számolják fel devizahiteleiket: a kedvezményes végtörlesztésre ugyanis csak 485 forinthitel szerződést nyújtottak a pénzügyi intézmények, 2,27 milliárd forint értékben.

Szász Károly, a PSZÁF elnöke a múlt héten sajtótájékoztatón október 23-ig 23 ezer előtörlesztésről számolt be, amely 33,4 milliárd forint veszteséget okozott a bankoknak. Azt is ismertette, hogy a három hét alatt ezen felül 43.067-en igényelték a végtörlesztést, az aktuális árfolyamon számolva 295,7 milliárd forint hitelre, amellyel a pénzügyi intézmények vesztesége további 71 milliárd forinttal nő.

A PSZÁF október végi statisztikái szerint a svájci frank alapú, végtörlesztett devizakölcsönök száma 28 ezer 676 volt, a japán jen alapúaké 448, míg az euróalapú 303 darab. Végtörlesztési árfolyamon számolva a svájci frank alapú végtörlesztett kölcsönök meghaladták a 126 milliárd forintot.

A legtöbben 28.345-en részvénytársasági hitelintézetnél törlesztettek.

A forinthitelből végtörlesztők jelentős többsége a saját pénzügyi intézményétől igényelt forinthitelt, 485-ből 347-en. Míg azonban a részvénytársasági hitelintézeteknél a 417-ből 329 eredetileg is az adott intézmény adósa volt, a szövetkezeti hitelintézeteknél igényelt 64 forinthitelből 46 esetben a devizahitelt más pénzintézettől kapta az adós.

Az igényelt forinthitel összege a részvénytársasági hitelintézeteknél 1,881 milliárd forintot tett ki, a szövetkezeti hitelintézeteknél pedig 379 millió forintot ért el október végéig.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bajbajutott sokadik, 2011. november 09. - szerda 14:43

A PSZÁF összesítése szerint eddig a végtörlesztők 44 milliárd forint veszteséget okoztak a bankoknak. Süket duma. E mögött félre van téve az extraprofit! Miből tudnak napi többmilliós reklámokat fizetni? Meglehet nézni.Nincs olyan portál,ahol ne reklámoznának.Miből? Néphülyítés az egész!

sorstárs, 2011. november 08. - kedd 19:06

Kárpát-medence | A PSZÁF statisztikája szerint október 30-áig 29 427 darab kölcsönt végtörlesztettek a devizaadósok, ami az egymillió deviza alapú jelzáloghitelnek alig 3%-a. A PSZÁF adatai alapján október folyamán összesen 485 darab hitelt folyósítottak kedvezményes végtörlesztésre, vagyis ahogy korábban megmondtuk, a végtörlesztés csak azok számára volt járható út, akik rendelkeztek annyi megtakarítással, hogy egy összegben visszafizessék a hitelt. A magyar lakosság többsége nem rendelkezik ilyen megtakarítással, erről az elmúlt húsz év politikai berendezkedése gondosodott. Feltehetőleg ez a kormány számára is egyértelmű volt az intézkedés meghozatalakor, de a végtörlesztés nemsokára kiváló ürügyet fog szolgáltatni a lakosság anyagi terheinek fokozására. Már napvilágot láttak a statisztikák, miszerint a végtörlesztés hatalmas veszteségeket okozott a pénzügyi intézeteknek, és a különadóval együtt összességében a bankszektort hatalmas károk érték, ami a későbbiekben a lakosság további megadóztatásának igazolása során kerülhet felhasználásra. Az október végéig lezajlott 29 427 végtörlesztésből 28 345 részvénytársasági hitelintézeteknél történt, 243 szövetkezeti hitelintézeté, 592 hitelintézeti fióktelepé, 247 pedig pénzügyi vállalkozásé volt. A kedvezményes végtörlesztésre felvett (forint alapú) hitelek közül 417-et részvénytársasági hitelintézet, 64-et szövetkezeti hitelintézet, 4-et pedig hitelintézeti fióktelep folyósított. A teljes folyósított összeg 2,273 milliárd forint volt. A legújabb adatok szerint eddig összesen 130,6 milliárd forint deviza alapú jelzáloghitelt végtörlesztettek, ami 44,2 milliárd forint veszteséget okozott a pénzügyi intézményeknek. A végtörlesztésben érintett hitelintézetek teljes éves nyeresége még így is meghaladja a 182 milliárd forintot (az összesen 66 milliárd forint különadón felül). A devizaalapú jelzáloghitelek végtörlesztése 180-as frankárfolyamon, 250-es euró árfolyamon történt. Összességében kijelenthetjük, hogy a kormány ismét a gazdag kevesek anyagi körülményeinek javítására játszott, amit a bankszektorban veszteségként elszámolva ráterhelnek majd a többségi lakosságra. Végvári Ákos - Jövőnk.info

sorstárs, 2011. november 08. - kedd 17:02

Már az összesítés is a bankok javára van! Nem kell sajnálni annyira őket.Már rég félretették az uzsorából beszedett extraprofitjukat Értik a dolgukat,csak sajnáltassák magukat.Népbeetetős duma az egész!

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza