Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Október végéig közel harmincezren végtörlesztettek

MTI, 2011. november 08. - kedd 11:41
Címkék: deviza, végtörlesztés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Október végéig 29 ezer 427 devizaalapú kölcsönt végtörlesztettek az ügyfelek a kedvezményes árfolyamon számolva 130,6 milliárd, az aktuális árfolyamon számolva 174,77 milliárd forint értékben, így a pénzügyi intézmények vesztesége 44 milliárd forintra emelkedett - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) legfrissebb statisztikájából.


A PSZÁF honlapján közölt összesítés alapján a végtörlesztést vállalók leginkább saját forrásból számolják fel devizahiteleiket: a kedvezményes végtörlesztésre ugyanis csak 485 forinthitel szerződést nyújtottak a pénzügyi intézmények, 2,27 milliárd forint értékben.

Szász Károly, a PSZÁF elnöke a múlt héten sajtótájékoztatón október 23-ig 23 ezer előtörlesztésről számolt be, amely 33,4 milliárd forint veszteséget okozott a bankoknak. Azt is ismertette, hogy a három hét alatt ezen felül 43.067-en igényelték a végtörlesztést, az aktuális árfolyamon számolva 295,7 milliárd forint hitelre, amellyel a pénzügyi intézmények vesztesége további 71 milliárd forinttal nő.

A PSZÁF október végi statisztikái szerint a svájci frank alapú, végtörlesztett devizakölcsönök száma 28 ezer 676 volt, a japán jen alapúaké 448, míg az euróalapú 303 darab. Végtörlesztési árfolyamon számolva a svájci frank alapú végtörlesztett kölcsönök meghaladták a 126 milliárd forintot.

A legtöbben 28.345-en részvénytársasági hitelintézetnél törlesztettek.

A forinthitelből végtörlesztők jelentős többsége a saját pénzügyi intézményétől igényelt forinthitelt, 485-ből 347-en. Míg azonban a részvénytársasági hitelintézeteknél a 417-ből 329 eredetileg is az adott intézmény adósa volt, a szövetkezeti hitelintézeteknél igényelt 64 forinthitelből 46 esetben a devizahitelt más pénzintézettől kapta az adós.

Az igényelt forinthitel összege a részvénytársasági hitelintézeteknél 1,881 milliárd forintot tett ki, a szövetkezeti hitelintézeteknél pedig 379 millió forintot ért el október végéig.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bajbajutott sokadik, 2011. november 09. - szerda 14:43

A PSZÁF összesítése szerint eddig a végtörlesztők 44 milliárd forint veszteséget okoztak a bankoknak. Süket duma. E mögött félre van téve az extraprofit! Miből tudnak napi többmilliós reklámokat fizetni? Meglehet nézni.Nincs olyan portál,ahol ne reklámoznának.Miből? Néphülyítés az egész!

sorstárs, 2011. november 08. - kedd 19:06

Kárpát-medence | A PSZÁF statisztikája szerint október 30-áig 29 427 darab kölcsönt végtörlesztettek a devizaadósok, ami az egymillió deviza alapú jelzáloghitelnek alig 3%-a. A PSZÁF adatai alapján október folyamán összesen 485 darab hitelt folyósítottak kedvezményes végtörlesztésre, vagyis ahogy korábban megmondtuk, a végtörlesztés csak azok számára volt járható út, akik rendelkeztek annyi megtakarítással, hogy egy összegben visszafizessék a hitelt. A magyar lakosság többsége nem rendelkezik ilyen megtakarítással, erről az elmúlt húsz év politikai berendezkedése gondosodott. Feltehetőleg ez a kormány számára is egyértelmű volt az intézkedés meghozatalakor, de a végtörlesztés nemsokára kiváló ürügyet fog szolgáltatni a lakosság anyagi terheinek fokozására. Már napvilágot láttak a statisztikák, miszerint a végtörlesztés hatalmas veszteségeket okozott a pénzügyi intézeteknek, és a különadóval együtt összességében a bankszektort hatalmas károk érték, ami a későbbiekben a lakosság további megadóztatásának igazolása során kerülhet felhasználásra. Az október végéig lezajlott 29 427 végtörlesztésből 28 345 részvénytársasági hitelintézeteknél történt, 243 szövetkezeti hitelintézeté, 592 hitelintézeti fióktelepé, 247 pedig pénzügyi vállalkozásé volt. A kedvezményes végtörlesztésre felvett (forint alapú) hitelek közül 417-et részvénytársasági hitelintézet, 64-et szövetkezeti hitelintézet, 4-et pedig hitelintézeti fióktelep folyósított. A teljes folyósított összeg 2,273 milliárd forint volt. A legújabb adatok szerint eddig összesen 130,6 milliárd forint deviza alapú jelzáloghitelt végtörlesztettek, ami 44,2 milliárd forint veszteséget okozott a pénzügyi intézményeknek. A végtörlesztésben érintett hitelintézetek teljes éves nyeresége még így is meghaladja a 182 milliárd forintot (az összesen 66 milliárd forint különadón felül). A devizaalapú jelzáloghitelek végtörlesztése 180-as frankárfolyamon, 250-es euró árfolyamon történt. Összességében kijelenthetjük, hogy a kormány ismét a gazdag kevesek anyagi körülményeinek javítására játszott, amit a bankszektorban veszteségként elszámolva ráterhelnek majd a többségi lakosságra. Végvári Ákos - Jövőnk.info

sorstárs, 2011. november 08. - kedd 17:02

Már az összesítés is a bankok javára van! Nem kell sajnálni annyira őket.Már rég félretették az uzsorából beszedett extraprofitjukat Értik a dolgukat,csak sajnáltassák magukat.Népbeetetős duma az egész!

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés