Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Népszámlálás - Ma fejeződik be a pótösszeírás

MTI, 2011. november 08. - kedd 10:01
Címkék: népszámlálás, KSH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ma fejeződik be a népszámlálás pótösszeírása; november 1-jétől jelentkezhettek a polgármesteri hivatalokban a népszámlálási kérdőívek kitöltésére azok, akiket múlt hétfő éjfélig nem kerestek fel a számlálóbiztosok, vagy addig nem voltak elérhetők - közölte a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási szóvivője.


Virágh Eszter kiemelte: elsősorban a nagyobb városokban éltek az utolsó lehetőséggel, ezért több településen külön ügyfélfogadást alakítottak ki erre a célra. Ekkor még azok is pótolhatták adataikat, akik addig nem kívántak élni a válaszadás lehetőségével, vagy megtagadták az adatszolgáltatást - emlékeztetett.

Virágh Eszter szólt arról, hogy a népszámlálás befejezéséhez közeledve megnövekedett az aggodalom amiatt, hogy valaki kimarad az adatszolgáltatásból. Erről tanúskodott az ingyenes zöldszám napi többezres telefonforgalma, valamint a számlálóbiztos érkezése iránt érdeklődő elektronikus levelek nagy száma. Ezekben az esetekben a kapcsolatfelvételben a KSH munkatársai segítettek - tette hozzá.

Virágh Eszter elmondta: hétfő délig csaknem húszezer adatszolgáltató kereste fel a pótösszeírás ügyében a polgármesteri hivatalokat, és töltötte ki a kérdőíveket.

A szóvivő rámutatott, a pótösszeírásban azok is részt vehetnek, akik eddig megtagadták a válaszadást; számuk országosan 1400-ra tehető, többségük a főváros és nagyvárosok lakója. Szabálysértési eljárást csak azok ellen indíthatnak a helyi jegyzők, akik véglegesen visszautasítják az adatszolgáltatást - hangsúlyozta.

Az október 1. és 31. közötti 15. magyar népszámlálás az első, amelyet az Európai Unió tagjaként hajt végre az ország. Október 16-ig - az ország történetében szintén először - elektronikus úton is ki lehetett tölteni a kérdőíveket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza