Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megyét válthat Balatonvilágos

MTI, 2011. november 08. - kedd 16:35
Címkék: Balatonvilágos, megye
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Balatonvilágos képviselő-testületének határozata szerint népszavazáson dönt a település lakossága arról, hogy a jövőben is Veszprém megyéhez tartozzon-e a község, vagy "átmenjen" Somogyhoz - tájékoztatott Fekete Barnabás, a balatoni falu független polgármestere.


Elmondta: a testület döntése szerint 2012. január 29-én tartják meg a népszavazást. A polgármester emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt már kezdeményezte a megyeváltást a település vezetése, ennek érdekében aláírásokat is gyűjtöttek, de végül kifutottak a határidőből.

Fekete Barnabás hangsúlyozta: a megyeváltás számukra csak előnnyel járna, különösen az egészségügyi ellátás és az oktatás területén. Mint mondta, Siófokkal már összeépült a település, minden ottani intézményt könnyen és gyorsan elérnének, ha a siófoki kistérséghez tartozhatnának. A jelenlegi kistérségi központot, Balatonalmádit viszont busszal csak átszállással érik el, ráadásul ott nem is lehet minden ügyet elintézni, vagy ellátást igénybe venni, hanem tovább kell utazniuk a megyeszékhelyre, Veszprémbe.

A polgármester úgy summázta a testület álláspontját, hogy az ésszerűség és a célszerűség diktálta az elhatározást, és abban döntő tényező volt Siófok közelsége és jó intézményi ellátottsága. A polgármester rámutatott: a korábbi megyeváltó kezdeményezésükkor befogadó nyilatkozatot adott Somogy megye közgyűlése és a siófoki kistérség is. Szerinte ezt jövőre is megkapják, ha a világosiak a megyeváltás mellett döntenek január 29-én.

A polgármester véleménye szerint "megyeváltó hangulat" van a községben. A népszavazás - amelynek lebonyolításához több mint 500 ezer forintot ad az önkormányzat - kötelező erejű lesz a testületre vonatkozóan. Ha a lakosság többsége Somogy megye mellett voksol, akkor meg kell majd indítaniuk a hivatalos közigazgatási eljárást; a népszavazás eredménye alapján beadvánnyal kell fordulniuk a Veszprém megyei kormányhivatalhoz és Veszprém megye közgyűléséhez - mondta Balatonvilágos polgármestere.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Amerisave, 2019. július 20.

Elutasították-e a banktól vagy bármelyik pénzügyi cégtől származó kölcsönt? * Szüksége...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

hopkinson lance, 2019. július 18.

Jó nap,

Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, függetlenül attól, hogy milyen pén...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. július 18.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés