Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szmog - Sűrűbben járnak a villamosok Budapesten

MTI, 2011. november 04. - péntek 11:01
Címkék: szmog, villamos, BKV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A szmogriadó riasztási fokozatának elrendelése miatt péntek délelőtt 10 órától sűrűbben közlekednek a villamosok a fővárosban - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).


Az intézkedés értelmében jóval több járat közlekedik az 1-es, a 6-os, a 14-es, a 24-es, a 28-as, a 47-es, az 50-es és a 61-es villamosok vonalán.

A szmogriadó riasztási fokozatát azért rendelte el Tarlós István főpolgármester, mert a kisméretű szálló por egy napra számított átlagértéke november 2-án a főváros három, november 3-án pedig négy mérőpontján elérte és meghaladta a riasztási küszöbértéket (a köbméterenkénti 100 mikrogrammot). Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Közben déltől elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Szegeden is - közölte Vécsey Ágnes, az önkormányzat sajtófőnöke. A rendelkezés értelmében a város közigazgatási területén belül tilos tüzet gyújtani és nyílt térben bármilyen anyagot égetni.

Botka László (MSZP) polgármester felszólítja a lakosságot és a közintézményeket, hogy lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd-, az olaj- és a gáztüzelésű fűtőberendezések használatát, csökkentsék az olyan, szénhidrogének kibocsátásával járó tevékenységeket, mint amilyen a festés vagy a bitumenolvasztás.

A polgármester utasította a városban, a légszennyező források jegyzékében szereplő telephelyek üzemeltetőit, hogy 25 százalékkal csökkentsék a káros anyagok - nitrogén-dioxid, szénmonoxid - kibocsátását.

A szálló por magas koncentrációja miatt Budapesten, Nyíregyházán és Várpalotán már elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát, míg Szegeden kívül számos nagyvárosban - így például Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Győrben, Székesfehérváron - a tájékoztatási fokozat van érvényben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza