Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Baleseti statisztika miatt lett olcsóbb a kgfb

MTI, 2011. november 03. - csütörtök 15:12
Címkék: kgfb
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A biztosítók a jobb kárstatisztika mellett, az ügyintézés, az ügyfelekkel való kapcsolattartás elektronizálásával csökkentették költségeiket, de a továbbiakban már csak a szolgáltatások bővítésével javíthatják pozíciójukat a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) piacon - mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország nem életbiztosításért felelős vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.


Reálértéken a 2000. évihez képest a kgfb-piac díjbevétele 12 százalékkal csökkent, miközben a járművek száma 2,8 millióról 3,6 millióra emelkedett - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Akár egy közepes méretű biztosító is évi több százezer fizetési felszólító levelet küld az ügyfeleinek, darabját száz forintért. Ennek elkerülésére vezette be az Aegon az ePosta nevű ügyféllevelezését. Az eddigi tapasztalatok szerint az e-mailben, illetve sms-ben küldött felszólító levelek nagyságrenddel hatékonyabbak a papír alapúaknál - számolt be a tapasztalatokról a Szombat Tamás.

A másik ügyfélszerzési út a kiegészítő szolgáltatások kínálata, amely összekapcsolható az elektronikus információval is. Például az Aegon dugófigyelőt, parkolóház- és benzinkút keresőt ad ingyen az ügyfeleinek, a keresők az árakat is kiírják. A rendszerhez olyan segélyhívó csatlakozik, amely jelzi a bajba jutott ügyfél tartózkodási helyét is.

Az Aegon jelenleg 270 ezer kgfb ügyféllel rendelkezik, közülük 120 ezernek kell megújítania biztosítását január 1-én. Ez utóbbi csoportot akarják megtartani a mostani kampányban, és az egyéb biztosítással már náluk lévő ügyfelek közül akarnak még 40 ezret szerezni. A kedvezményeket is ehhez igazították.

A tavalyi kampányban az Aegon 19 ezer forintos átlagdíjon kötött kgfb-t, ez az évközi - rosszabb bonus fokozatú - kötésekkel 23 ezer forintra emelkedett. A mostani kampányban 16-17 ezer forint az átlagdíj.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza