Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több napig marad a szálló por

MTI, 2011. november 02. - szerda 14:51
Címkék: por, szmogriadó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban is anticiklon alakítja az időjárást, ami nem kedvez a levegőminőség gyors javulásának - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán.


A közlemény szerint az utóbbi napokban az ország egész területén nőtt a levegőben a kisméretű szálló por koncentrációja. Több településen a riasztási küszöbértéket is meghaladó szennyezettséget mértek.

Nyíregyházán a szmogriadó riasztási fokozatát, Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett és Győrben pedig annak tájékoztatási fokozatát kellett kihirdetni.

A tárca kitért arra: csütörtöktől a gyakran megélénkülő déli, délkeleti szél hatására több helyen a levegőminőség javulása várható, a szélcsendes területeken azonban nem lesz érezhető változás. Vasárnap és hétfőn már több helyen lesz felhős az ég, ennek hatására a légszennyező anyagok koncentrációja csökkenhet.

A közlemény szerint szmoghelyzetről akkor lehet beszélni, ha emelkedik a légszennyezőanyagok, jelen esetben a szálló por (PM10) koncentrációja a levegőben. Ha két egymást követő napon ez az érték meghaladja a köbméterenkénti 75 mikrogrammot - és a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban sem várható érdemi változás -, akkor tájékoztatási szintet kell elrendelnie az érintett önkormányzatnak. Ha a kisméretű szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladja a köbméterenkénti 100 mikrogrammot és az előrejelzések szerint a következő napokban sem várható javulás, akkor már riasztási szintről van szó.

A magas levegőszennyezettség a kisgyermekek, az idősebbek és a betegek, különösen a krónikus légúti betegségben szenvedők számára jelent fokozott egészségügyi kockázatot - közölte a VM.

A szakemberek azt tanácsolják, ha csak lehetséges, ilyenkor ezek az emberek ne menjenek ki a szabadba. A szálló por ingerli, esetleg sérti a szem kötőhártyáját, a felső légutak nyálkahártyáját, belégzése súlyosbítja a légzőszervi betegek állapotát, csökkenti a tüdő ellenállóképességét a fertőzésekkel, a toxikus anyagokkal szemben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza