Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Még mindig szmogriadó van Nyíregyházán

MTI, 2011. november 02. - szerda 11:11
Címkék: szmog, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem javult Nyíregyháza levegőjének a minősége az elmúlt napokban, ezért a szabolcsi megyeszékhelyen egyelőre érvényben marad a vasárnap elrendelt szmogriadó, illetve annak riasztási fokozata.


A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szerdai tájékoztatása szerint a levegőben lévő szálló por koncentrációja a városban öt, egymást követő napon meghaladta a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket. A Széna téren lévő mérőautomata-állomás adatai szerint a légszennyezettség mértéke csökkent a szombatihoz és a vasárnapihoz képest, de hétfőn és kedden még mindig az egészségügyi határértékeket meghaladó adatokat regisztráltak.

A meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben jelentős javulás jövő szombatig nem várható, számottevő légmozgás az elkövetkező napokban nem valószínű, így a levegőminőség romlása folytatódhat - áll a felügyelőség közleményében.

mti

Szerdán ismét összeül az önkormányzat szmogriadó-bizottsága, amely értékeli a helyzetet és dönt a szükséges intézkedésekről - tájékoztatta a városháza sajtószolgálata az MTI-t. A helyhatóság továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy lehetőség szerint kerüljék a személygépjárművek használatát és inkább tömegközlekedéssel utazzanak, valamint kerékpárral vagy gyalogosan közlekedjenek. A városban tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Budapesten a szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester - további intézkedésig - elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal. A szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben Miskolcon és Debrecenben is.

A szmogriadónak két fokozata van. A főpolgármester, illetve a polgármesterek kötelesek tájékoztatni a lakosságot, ha a szálló por koncentrációja két egymást követő napon három mérőállomáson napi átlagban meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket, a köbméterenkénti 75 mikrogrammot. Ha pedig a szálló por mértéke két egymást követő napon, három mérőállomáson napi átlagban a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket is meghaladja, és nem várható az időjárásban változás, riasztást kell elrendelni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés