Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Még mindig szmogriadó van Nyíregyházán

MTI, 2011. november 02. - szerda 11:11
Címkék: szmog, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem javult Nyíregyháza levegőjének a minősége az elmúlt napokban, ezért a szabolcsi megyeszékhelyen egyelőre érvényben marad a vasárnap elrendelt szmogriadó, illetve annak riasztási fokozata.


A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szerdai tájékoztatása szerint a levegőben lévő szálló por koncentrációja a városban öt, egymást követő napon meghaladta a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket. A Széna téren lévő mérőautomata-állomás adatai szerint a légszennyezettség mértéke csökkent a szombatihoz és a vasárnapihoz képest, de hétfőn és kedden még mindig az egészségügyi határértékeket meghaladó adatokat regisztráltak.

A meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben jelentős javulás jövő szombatig nem várható, számottevő légmozgás az elkövetkező napokban nem valószínű, így a levegőminőség romlása folytatódhat - áll a felügyelőség közleményében.

mti

Szerdán ismét összeül az önkormányzat szmogriadó-bizottsága, amely értékeli a helyzetet és dönt a szükséges intézkedésekről - tájékoztatta a városháza sajtószolgálata az MTI-t. A helyhatóság továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy lehetőség szerint kerüljék a személygépjárművek használatát és inkább tömegközlekedéssel utazzanak, valamint kerékpárral vagy gyalogosan közlekedjenek. A városban tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Budapesten a szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester - további intézkedésig - elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal. A szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben Miskolcon és Debrecenben is.

A szmogriadónak két fokozata van. A főpolgármester, illetve a polgármesterek kötelesek tájékoztatni a lakosságot, ha a szálló por koncentrációja két egymást követő napon három mérőállomáson napi átlagban meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket, a köbméterenkénti 75 mikrogrammot. Ha pedig a szálló por mértéke két egymást követő napon, három mérőállomáson napi átlagban a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket is meghaladja, és nem várható az időjárásban változás, riasztást kell elrendelni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza