Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Drágul Győrben a parkolás

MTI, 2011. október 28. - péntek 13:01
Címkék: Győr, parkolás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több lépcsőben, díjövezet-kiterjesztéssel drágul Győrben a parkolás; az erről szóló előterjesztést pénteki ülésén hagyta jóvá a megyei jogú város közgyűlése.


Az indítványra 14 képviselő mondott igent, 7 nemet, egy pedig tartózkodott.

A döntés alapján jelentősen bővítik az eddig a legszűkebb belvárosban alkalmazott, óránként 400 forintért használható zónát. E területen kívül egyetlen további fizetőövezetet hoznak létre, amelyben 200 forint lesz a várakozás óránkénti díja. A város fizetős területén eddig négy díjövezet létezett, amelyekben 400, 200, 100, illetve 80 forintért lehetett parkolni.

A lépés indokaként említette az előterjesztés, hogy magas a díjövezetek száma. Példaként említik, hogy az Árpád úton végighaladva a parkolóhelyek óradíja hétszer változik, míg a történelmi belvároshoz szervesen hozzátartozó, szűk utcákban három díjövezet váltja egymást.
Az előterjesztés szerint a jelenlegi díjövezetek gyakori váltakozása nehezíti az eligazodást, és sokszor a gépjárművezetők figyelmetlensége miatt szabnak ki pótdíjat. A gyalogos övezethez közeli parkolókban magas díjövezeti besorolást, attól távolodva alacsonyabb besorolást kell alkalmazni - írják, jelezve, az a cél, hogy az utcai várakozás helyett a parkolóházakba tereljék az autósokat.

Az ülés elején Vörös Gyula, a Jobbik frakcióvezetője kezdeményezte, hogy "méltányosságból és mértékletességből", a megszorítások sújtotta lakosság kímélése érdekében vegyék le a napirendről az előterjesztést, de ezt hat igen, 14 nem és egy tartózkodás mellett elutasította a közgyűlés.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. október 29. - szombat 09:24

Ez mindig ment a hatalomnak!!A semmiért is pénzt kérni!!

Gabika, 2011. október 28. - péntek 14:12

"jelenlegi díjövezetek gyakori váltakozása nehezíti az eligazodást" - ezzel az indokkal a kisebb árakat is általánosíthatták volna...

Kommentek

Mr. George Anderson, 2018. július 23.

Pénzhitelező vagyok, kölcsönöket kínálok egész nap, személyes kölcsönöket és üzleti k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Richard Cosmos, 2018. július 22.

Ha szüksége van egy sürg?s kölcsönre, hogy megoldja pénzügyi szükségleteit, €3000 és €...

Évi egy fogkefe

chris, 2018. július 22.

Ha szüksége van egy sürgős kölcsön pénzügyi igényeinek megoldására, mi hitelek közötti ...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés