Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Drágul Győrben a parkolás

MTI, 2011. október 28. - péntek 13:01
Címkék: Győr, parkolás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több lépcsőben, díjövezet-kiterjesztéssel drágul Győrben a parkolás; az erről szóló előterjesztést pénteki ülésén hagyta jóvá a megyei jogú város közgyűlése.


Az indítványra 14 képviselő mondott igent, 7 nemet, egy pedig tartózkodott.

A döntés alapján jelentősen bővítik az eddig a legszűkebb belvárosban alkalmazott, óránként 400 forintért használható zónát. E területen kívül egyetlen további fizetőövezetet hoznak létre, amelyben 200 forint lesz a várakozás óránkénti díja. A város fizetős területén eddig négy díjövezet létezett, amelyekben 400, 200, 100, illetve 80 forintért lehetett parkolni.

A lépés indokaként említette az előterjesztés, hogy magas a díjövezetek száma. Példaként említik, hogy az Árpád úton végighaladva a parkolóhelyek óradíja hétszer változik, míg a történelmi belvároshoz szervesen hozzátartozó, szűk utcákban három díjövezet váltja egymást.
Az előterjesztés szerint a jelenlegi díjövezetek gyakori váltakozása nehezíti az eligazodást, és sokszor a gépjárművezetők figyelmetlensége miatt szabnak ki pótdíjat. A gyalogos övezethez közeli parkolókban magas díjövezeti besorolást, attól távolodva alacsonyabb besorolást kell alkalmazni - írják, jelezve, az a cél, hogy az utcai várakozás helyett a parkolóházakba tereljék az autósokat.

Az ülés elején Vörös Gyula, a Jobbik frakcióvezetője kezdeményezte, hogy "méltányosságból és mértékletességből", a megszorítások sújtotta lakosság kímélése érdekében vegyék le a napirendről az előterjesztést, de ezt hat igen, 14 nem és egy tartózkodás mellett elutasította a közgyűlés.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. október 29. - szombat 09:24

Ez mindig ment a hatalomnak!!A semmiért is pénzt kérni!!

Gabika, 2011. október 28. - péntek 14:12

"jelenlegi díjövezetek gyakori váltakozása nehezíti az eligazodást" - ezzel az indokkal a kisebb árakat is általánosíthatták volna...

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

David Peterson, 2018. október 19.

Mindenkinek szüksége van egy kis segítségre. A Személyi Kölcsön segíthet abban, hogy megenge...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés