Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

További kgfb díjcsökkenésre számítanak a független alkuszok

MTI, 2011. október 27. - csütörtök 16:51
Címkék: kgfb, díj, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tervezett baleseti adó nélkül 4-5 százalékkal is csökkenhet a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) jövő évi díja a november 1-én kezdődő kampányban - mondta Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.


A biztosítók tovább keresik azokat a szegmenseket, amelyekben díjat tudnak csökkenteni - folytatta Cselovszki Zsolt a FBAMSZ gépjármű-biztosítási szekciójának elnöke. A parlament előtt lévő, a kgfb díj 30 százalékát kitevő baleseti adóval 23-24 százalékkal növekedhetnek a jövő évi díjak - tette hozzá.

Az új adó előtt a FBAMSZ 800 ezerre becsülte a mostani kampányban biztosítót váltók számát, de az adóval növelt díj miatt a váltók száma akár 1 millió feletti is lehet - adott becslést Pálos Anna, a FBAMSZ főtitkára.

A független alkuszok nevében több javaslat is elhangzott a kgfb rendszer továbbfejlesztéséről. Így például általánossá kellene tenni az aktív kárrendezést, amely azt jelenti, hogy a saját kgfb biztosítója rendezi az ügyfélnek azt a kárát, amelyet másik biztosító ügyfele okozott neki. A kártérítést a két biztosító számolja el egymással. Ezzel elindulna a szolgáltatások versenye is a piacon.

Papp Lajos elemezte azt a jogi helyzetet, amelyet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által működtetett kártörténeti nyilvántartás (KÁNYA) okoz. A biztosítót váltónak a kampányban nem kell bonus-malus igazolást beszerezniük a régi biztosítójuktól, hanem a valós helyzetet az új biztosító lekérdezi a közös adatbázisból. A gond az, hogy a KÁNYA adatait a biztosítók a forgalmi engedély adatai alapján töltik fel, míg az új biztosító a személyi igazolvány és a lakcímkártya adataival kérdez.

Elég egy név, vagy egy ékezet elírása, és máris nem jön ki a rendszerből a várt adat. Amennyiben az ügyfél 60 napon belül nem orvosolja a problémát, akkor egy évre alap - A0 - besorolásba kerül, ami akár dupla díjat is jelent neki. Az alkuszok - megbízás alapján - eljárnak az ügyfél helyett ebben az ügyben is.

A független alkuszok támogatják a biztosítók évi egyszeri kgfb díjhirdetésének az eltörlését. Helyette évi többszöri díjhirdetést javasolnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza