Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átadták a Főgáz első nyilvános CNG kútját

MTI, 2011. október 27. - csütörtök 15:01
Címkék: CNG, Budapest
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átadták a Fővárosi Gázművek első nyilvános sűrített földgáztöltő (CNG: Compressed Natural Gas) kútját Budapesten a Mol Kőbányai úti üzemanyagtöltő állomáson, csütörtökön.


György István főpolgármester-helyettes az átadó ünnepségen hangsúlyozta: Budapest számára nagy jelentőségű ez a beruházás, a főváros úttörő szerepet kíván betölteni a környezetkímélő CNG üzemanyag kutak elterjesztésében, hiszen az üzemanyagárak alakulása, a környezetvédelmi vállalások teljesítése új technológiák bevezetésére ösztönöz.

Koncz László, a Fővárosi Gázművek vezérigazgatója kiemelte a sűrített földgáz környezetkímélő hatását, és szólt arról, tárgyalásokat folytatnak budapesti nagyvállalatokkal, hogy gépjárműflottájukat CNG üzemi autókra cseréljék, a Főgáz pedig fokozatosan megkezdi teljes autóállományának CNG járművekkel történő kiváltását.

mti

Az átadáson Horváth Dori Jenő, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója elmondta, hogy számos érdeklődés mutatkozott a most átadott sűrített földgáz üzemanyagtöltő kút iránt, és egyre nagyobb szükség lesz az innovációra a jövőben.

Bálint Norbert, a Főgáz szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Kőbányai úti sűrített földgáz üzemanyagtöltő kutat 80 millió forintos beruházással valósították meg. Az október 17-i próbaüzem óta napi 100-120 kilogramm sűrített földgázt értékesítettek lakossági és üzleti ügyfeleknek. Számításuk szerint a 339 forint kilogrammonkénti sűrített földgáz ára adott járműtípusra vetítve literenkénti 240 forint 95-ös benzinnel és 304 forintos dízelolajjal egyenértékű.

A Fővárosi Gázművek közlése szerint egy gázüzemű autó egy feltöltéssel 320-330 kilométert tud megtenni, amelynek során homogén égésfolyamatának köszönhetően égéskor lényegesen kevesebb szennyezi a környezetét. A Főgáz a CNG technológia elterjesztésének területén elért sikereit 2009-ben a Greenexpo szakkiállításon innovációs díjjal ismerték el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza