Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem jött be a peronkapus jegyellenőrzés a MÁV-nak

MTI, 2011. október 26. - szerda 13:41
Címkék: MÁV, jegy, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

November 7-től megszűnnek a peronkapus ellenőrzések a budapesti fejpályaudvarokon, nő viszont a jegyvizsgálók létszáma a vonatok fedélzetén - tájékoztatta a MÁV-START Zrt. szerdán az MTI-t. A vasúttársaság éves szinten mintegy 300 millió forintos bevételnövekedést vár attól, hogy változtat a bliccelők elleni fellépésén.


A MÁV-START Zrt. közleményében emlékeztet, hogy az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások visszaszorítása érdekében számos intézkedést hozott, ennek egyik eleme volt a peronkapuk üzemeltetése a Budapest Keleti, Nyugati és Déli pályaudvaron.

De - fűzi hozzá - a menetjegyek, bérletek érvényességének ellenőrzése a jelentős, egyidejű utasáramlat mellett nehézséget okozott, a hatékonyságot tovább csökkentette a Budapest Bérlet bevezetése is, azok sokfélesége, illetve az ellenőrök intézkedési jogosultságainak hiánya.

Ezekre tekintettel - a rendelkezésre álló anyagi források hatékonyabb felhasználása érdekében - a MÁV-START Zrt. nem ír ki újabb közbeszerzési eljárást a 2011. november 7-én lejáró, egyéves időtartamú szerződése kapcsán a folyamatos peronkapus beléptetésekre - közölte a cég azzal, hogy nem távolítja el a pályaudvarokról a kialakított infrastruktúrát, továbbra is tervezi az ellenőrzések szúrópróbaszerű folytatását.

A MÁV-START Zrt. a peronkapus beléptetések megszűnése révén felszabaduló összeget - évi 150 millió forintot - szigorított vonatfedélzeti jegyellenőrzésre csoportosítja át - olvasható a közleményben. A társaság ennek jegyében több mint 50 fővel növeli a Budapest elővárosában közlekedő vonatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók számát.

A fokozott jegyvizsgálói fellépéssel a nap bármely szakában, bármely elővárosi vasútvonalon találkozhatnak majd az utazók - hívta fel közleményében a MÁV-START Zrt. a figyelmet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Szolga mJulianna, 2019. március 24.

Tisztelt Cím !! Amit most vásárolok lakást minden kivan cserélve a legmodernebb termosztált g...

Drága, mégis olcsó - a cirkófűtés

Diana Patrick , 2019. március 23.

Hello mindenki odakint, remélem, hogy minden rendben vannak? A nevem Diana Patrick asszony vagyok, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Diana Patrick , 2019. március 23.

Hello mindenki odakint, remélem, hogy minden rendben vannak? A nevem Diana Patrick asszony vagyok, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés