Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem jött be a peronkapus jegyellenőrzés a MÁV-nak

MTI, 2011. október 26. - szerda 13:41
Címkék: MÁV, jegy, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

November 7-től megszűnnek a peronkapus ellenőrzések a budapesti fejpályaudvarokon, nő viszont a jegyvizsgálók létszáma a vonatok fedélzetén - tájékoztatta a MÁV-START Zrt. szerdán az MTI-t. A vasúttársaság éves szinten mintegy 300 millió forintos bevételnövekedést vár attól, hogy változtat a bliccelők elleni fellépésén.


A MÁV-START Zrt. közleményében emlékeztet, hogy az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások visszaszorítása érdekében számos intézkedést hozott, ennek egyik eleme volt a peronkapuk üzemeltetése a Budapest Keleti, Nyugati és Déli pályaudvaron.

De - fűzi hozzá - a menetjegyek, bérletek érvényességének ellenőrzése a jelentős, egyidejű utasáramlat mellett nehézséget okozott, a hatékonyságot tovább csökkentette a Budapest Bérlet bevezetése is, azok sokfélesége, illetve az ellenőrök intézkedési jogosultságainak hiánya.

Ezekre tekintettel - a rendelkezésre álló anyagi források hatékonyabb felhasználása érdekében - a MÁV-START Zrt. nem ír ki újabb közbeszerzési eljárást a 2011. november 7-én lejáró, egyéves időtartamú szerződése kapcsán a folyamatos peronkapus beléptetésekre - közölte a cég azzal, hogy nem távolítja el a pályaudvarokról a kialakított infrastruktúrát, továbbra is tervezi az ellenőrzések szúrópróbaszerű folytatását.

A MÁV-START Zrt. a peronkapus beléptetések megszűnése révén felszabaduló összeget - évi 150 millió forintot - szigorított vonatfedélzeti jegyellenőrzésre csoportosítja át - olvasható a közleményben. A társaság ennek jegyében több mint 50 fővel növeli a Budapest elővárosában közlekedő vonatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók számát.

A fokozott jegyvizsgálói fellépéssel a nap bármely szakában, bármely elővárosi vasútvonalon találkozhatnak majd az utazók - hívta fel közleményében a MÁV-START Zrt. a figyelmet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés