Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

KGFB - Tízből kilenc autós váltana

MTI, 2011. október 26. - szerda 16:21
Címkék: kgfb, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az autósok 90 százaléka lecserélné kötelező biztosítását, akár minimális árelőnyért is - derül ki a Netrisk.hu biztosítási portál megbízásából az NRC piackutató által végzett kutatásból.


A közlemény szerint az interneten akár már pár száz forintért is váltanának a megkérdezettek. A Netrisk.hu becslése szerint az idei kampányban legalább 700 ezren szerződhetnek át online felületen, azaz összes biztosítást váltó autós több mint fele.

Az internetes váltás már év közben is csúcsot döntött: a Netrisk.hu biztosítási portálon 96 százalékkal váltottak többen kötelező biztosítást ebben az évben, mint egy évvel ezelőtt.
A portál várakozási szerint a Netrisk.hu felületen több mint 420 ezren válthatnak, szemben a tavalyi 360 ezerrel.

A közlemény szerint az átszerződést a baleseti adó bevezetése is ösztönzi, hiszen a többletteher a biztosítási díjjal arányosan emelkedik majd a tervek szerint. Ezért annál több adót fizet majd egy autós, minél drágább a biztosítása. A biztosítóknak ugyanakkor várhatóan az adó pontos ismerete nélkül kell díjat hirdetniük, ami különösen izgalmassá teszi a portál szerint az idei kampányt.

Az idei november lesz a tizedik Magyarországon, amelyben az autósok az interneten is átszerződhetnek. Az első, 2001 novemberi kampányban kétszázan, míg tavaly már több mint félmillióan váltottak ezen a módon.

A Netrisk.hu szerint az internet, a díjösszehasonlítás lehetőségét megteremtve, döntő szerepet játszott abban is, hogy a kötelező biztosítások ára 10 éve csökken. Tavaly az átlagdíj már alig érte el a 17 ezer forintot. Az idei kampány pedig további 5-7 százalékos árcsökkenést is hozhat, nem számolva a baleseti adó bevezetésével - áll a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés