Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

KGFB - Tízből kilenc autós váltana

MTI, 2011. október 26. - szerda 16:21
Címkék: kgfb, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az autósok 90 százaléka lecserélné kötelező biztosítását, akár minimális árelőnyért is - derül ki a Netrisk.hu biztosítási portál megbízásából az NRC piackutató által végzett kutatásból.


A közlemény szerint az interneten akár már pár száz forintért is váltanának a megkérdezettek. A Netrisk.hu becslése szerint az idei kampányban legalább 700 ezren szerződhetnek át online felületen, azaz összes biztosítást váltó autós több mint fele.

Az internetes váltás már év közben is csúcsot döntött: a Netrisk.hu biztosítási portálon 96 százalékkal váltottak többen kötelező biztosítást ebben az évben, mint egy évvel ezelőtt.
A portál várakozási szerint a Netrisk.hu felületen több mint 420 ezren válthatnak, szemben a tavalyi 360 ezerrel.

A közlemény szerint az átszerződést a baleseti adó bevezetése is ösztönzi, hiszen a többletteher a biztosítási díjjal arányosan emelkedik majd a tervek szerint. Ezért annál több adót fizet majd egy autós, minél drágább a biztosítása. A biztosítóknak ugyanakkor várhatóan az adó pontos ismerete nélkül kell díjat hirdetniük, ami különösen izgalmassá teszi a portál szerint az idei kampányt.

Az idei november lesz a tizedik Magyarországon, amelyben az autósok az interneten is átszerződhetnek. Az első, 2001 novemberi kampányban kétszázan, míg tavaly már több mint félmillióan váltottak ezen a módon.

A Netrisk.hu szerint az internet, a díjösszehasonlítás lehetőségét megteremtve, döntő szerepet játszott abban is, hogy a kötelező biztosítások ára 10 éve csökken. Tavaly az átlagdíj már alig érte el a 17 ezer forintot. Az idei kampány pedig további 5-7 százalékos árcsökkenést is hozhat, nem számolva a baleseti adó bevezetésével - áll a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza