Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rekordszámú kgfb-t váltóra számítanak a biztosítók

MTI, 2011. október 25. - kedd 11:11
Címkék: kgfb, díj, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Miután a baleseti adó mintegy ötezer forinttal emeli meg a jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díját, a megtakarításra törekvő autósok várhatóan tömegesen választják a legolcsóbb biztosítót, így a váltók száma megközelítheti, illetve elérheti az eddigi másfél milliós csúcsot - közölte a kotelezo.hu internetes alkusz.


Az árversenyben részt venni nem kívánó biztosítók inkább az ügyfelek számára vonzó és érdekes kiegészítő biztosítási termékeikkel igyekezhetnek - az erre fogékony - ügyfeleket megnyerni maguknak. Ilyen lehet a kgfb mellé köthető kedvezményes teljes körű casco csakúgy, mint részfedezetre szolgáltatást nyújtó kátyúbiztosítás, vagy az asszisztencia.

Ami pedig az egyes biztosítók várható reakcióját illeti, a tavalyi kampányban legtöbb ügyfelet szerző K&H teljesítménye vélhetően még a biztosító legvérmesebb reményeit is túlszárnyalta. Ezért az idén nem az új ügyfelek számának maximalizálására fog törekedni, hanem konszolidálni igyekszik megszerzett állományát.

MTI

Az Allianz vélhetően folytatni fogja tavaly is sikeresnek bizonyuló stratégiáját, és kedvező díjjal akarja megtartani ügyfélkörét.

Az előző kampányban a legtöbb kategóriában az Astra bizonyult a legolcsóbbnak, így nem csoda, hogy friss piaci szereplőként is jelentős számú autós kötött náluk kötelezőt, számára a további piacbővülés lehet a cél, ám vélhetően a tavalyinál már óvatosabb diszkonttal száll be az idei versenybe.

A jelenleg egyetlen kötelezőt hirdető biztosító egyesület, a KÖBE kedvező díjaival évek óta sikeresen folytatja csendes építkezését. Az általa megcélzott szegmens az idén is kedvező díjakat remélhet, és mivel halványodik már a MÁV ÁBE bukásának emléke, immár a biztosító egyesületekkel szembeni előítéletek sem jelentenek érezhető akadályt a terjeszkedésük előtt.

A 2009-ben dobogós Aegon tavaly a kampány egyik vesztese volt, és szintén hasonlóan szerepelt az Uniqa is. Mindkét említett szereplőtől kedvező, növekedésorientált díjak meghirdetésére lehet számítani.

A piaci átlag fölötti árakat képzett a tavaly a Genertel is, amely az idén is megfontolt és szegmentált tarifát hirdethet.

A Generali-Providencia láthatóan a tanácsadói értékesítést helyezte stratégiájának fókuszába minden területen - miközben leányvállalata, a Genertel a csoport online biztosítója lehet - ennek megfelelően díjait nem az online versenyhez igazítja majd.

Szintén jelentős számú ügyfelet vesztett tavaly a Groupama-Garancia, amelynek a sikeres szereplés érdekében tágítania kell a tavalyi szűk célcsoportját (elsősorban vidéki, kármentes ügyfeleket preferált), és kedvező árakkal kell kirukkolnia olyan új irányokba is, ahol kevésbé kiélezett a verseny.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza