Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Népszámlálás - Még egy hétig tart az összeírás

MTI, 2011. október 25. - kedd 09:41
Címkék: népszámlálás, KSH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Még egy hétig, hétfő éjfélig tart a hónap elején kezdődött népszámlálás; a lakás- és személyi kérdőíveket most már csak papíron, számlálóbiztosok közreműködésével lehet megválaszolni, ugyanakkor a korábban önállóan, papíron kitöltött kérdőíveket is nekik kell leadni - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.


Az adatok közlésekor az "adott eszmei időpontban", az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni.

A számlálóbiztosok most már csak azokhoz csöngetnek be, akiktől nem érkezett kitöltött kérdőív elektronikusan vagy papíron. Ugyanakkor szakadatlanul járják körzetüket, és fölveszik az adatokat a címlistájukon esetleg még nem szereplő ingatlanokról, lakás céljára használt építményekről, illetve az ott élőkről is, gondoskodva a teljes körű népesség- és lakásösszeírásról.

A személyes interjú keretében zajló válaszadás esetén az adatszolgáltatás tényét a számlálóbiztos jegyzi fel címjegyzékére. Erről az adatszolgáltató is meggyőződhet, azonban a számlálóbiztosoknak nem kell igazolást adniuk erről. A papír alapú kérdőíveket, mint ahogy az elektronikus kérdőíveket is, a feldolgozás után megsemmisítik.

Ha valaki még nem töltötte ki a kérdőíveket, keresnie kell a kapcsolatot számlálóbiztosával, akinek neve és telefonszáma az adatszolgáltatói borítékon található, hogy a válaszadáshoz időpontot egyeztessenek.

Ha valaki nem kapott sem adatszolgáltatói borítékot, sem értesítést a számlálóbiztos érkezésének idejéről, illetve valamiért nem tudja, ki az ő számlálóbiztosa, mielőbb jeleznie kell ezt az önkormányzat jegyzőjénél, aki a település adatgyűjtéséért felelős, illetve az ingyenesen hívható zöldszámok (06-80-200-014; 06-80-200-224) valamelyikén, vagy e-mailben az info.nepszamlalas@ksh.hu címen.

Az október 1-jén indult népszámlálás kezdetétől, tizenhat napon át, elektronikus adatszolgáltatásra is lehetőség volt. A megadott határidőig interneten összesen 817 ezer címről töltötték ki a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; ez a háztartások 18,6 százalékát jelenti.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza