Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jól teljesít az unió csalás elleni hivatala

MTI, 2011. október 25. - kedd 12:21
Címkék: OLAF, csalás, unió
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozásainak köszönhetően tavaly 68 millió eurót szerzett vissza végérvényesen az unió, a csalókat pedig összesen 125 évi börtönbüntetéssel sújtották.


Az OLAF 2010-es eredményeiről közzétett jelentésből kiderül, hogy a hivatal a tárgyévben mintegy ötszáz esettel foglalkozott - köztük összetett külső vizsgálati ügyekkel, érzékeny belső vizsgálati ügyekkel, valamint több országot érintő ügyekkel is, ahol az OLAF koordinátori szerepet töltött be. A hivatal 2010-ben 225 új ügyet indított, és 189 ügyet zárt le.

"A jelenlegi gazdasági légkörben még nagyobb súlya van annak, ha garantáljuk, hogy az uniós forrásokat tényleges céljuknak megfelelően használják fel" - hangsúlyozta a jelentés közreadása kapcsán tett nyilatkozatában Giovanni Kessler, az OLAF főigazgatója.

A jelentésből kiderül, hogy gyorsul az OLAF munkatempója: a vizsgálatok és műveletek teljes időtartama - az értékelési szakasszal együtt - tavaly átlagosan 27,9 hónap volt, rövidebb, mint az elmúlt öt évben bármikor.

A csalás elleni hivatalhoz beérkező információk 46 százaléka a közszférából - uniós vagy tagállami szintről - származott, 52 százaléka a polgároktól, illetve a magánszférából érkezett.

A tavaly végérvényesen visszafizettetett közel 68 millió euróból a legnagyobb tételt - 33 millió eurót - a strukturális alapok területe adja. A mezőgazdasági területről 33, a közvetlen kiadások területéről 10 és fél millió eurót hajtottak be. Ebben a 68 millióban azonban nincsenek benne - sőt, annál jóval nagyobb összeget, 351 millió eurót tesznek ki - azok a pénzek, amelyeket az egyelőre még lezáratlan "pénzügyi nyomon követési" ügyekben fizettettek vissza 2010 folyamán. A kiszabott büntetéseknek ennél is jelentősebb pénzügyi vonzata van: a nemzeti bíróságok az OLAF által feltárt ügyekben a 125 évnyi szabadságvesztés mellett közel 1,47 milliárd eurót kitevő összegben róttak ki pénzbírságot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Dobbs, 2018. május 23.

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Dobbs Finance and Mortgages Limit...

Telefonok a szervizben

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés