Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jól teljesít az unió csalás elleni hivatala

MTI, 2011. október 25. - kedd 12:21
Címkék: OLAF, csalás, unió
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozásainak köszönhetően tavaly 68 millió eurót szerzett vissza végérvényesen az unió, a csalókat pedig összesen 125 évi börtönbüntetéssel sújtották.


Az OLAF 2010-es eredményeiről közzétett jelentésből kiderül, hogy a hivatal a tárgyévben mintegy ötszáz esettel foglalkozott - köztük összetett külső vizsgálati ügyekkel, érzékeny belső vizsgálati ügyekkel, valamint több országot érintő ügyekkel is, ahol az OLAF koordinátori szerepet töltött be. A hivatal 2010-ben 225 új ügyet indított, és 189 ügyet zárt le.

"A jelenlegi gazdasági légkörben még nagyobb súlya van annak, ha garantáljuk, hogy az uniós forrásokat tényleges céljuknak megfelelően használják fel" - hangsúlyozta a jelentés közreadása kapcsán tett nyilatkozatában Giovanni Kessler, az OLAF főigazgatója.

A jelentésből kiderül, hogy gyorsul az OLAF munkatempója: a vizsgálatok és műveletek teljes időtartama - az értékelési szakasszal együtt - tavaly átlagosan 27,9 hónap volt, rövidebb, mint az elmúlt öt évben bármikor.

A csalás elleni hivatalhoz beérkező információk 46 százaléka a közszférából - uniós vagy tagállami szintről - származott, 52 százaléka a polgároktól, illetve a magánszférából érkezett.

A tavaly végérvényesen visszafizettetett közel 68 millió euróból a legnagyobb tételt - 33 millió eurót - a strukturális alapok területe adja. A mezőgazdasági területről 33, a közvetlen kiadások területéről 10 és fél millió eurót hajtottak be. Ebben a 68 millióban azonban nincsenek benne - sőt, annál jóval nagyobb összeget, 351 millió eurót tesznek ki - azok a pénzek, amelyeket az egyelőre még lezáratlan "pénzügyi nyomon követési" ügyekben fizettettek vissza 2010 folyamán. A kiszabott büntetéseknek ennél is jelentősebb pénzügyi vonzata van: a nemzeti bíróságok az OLAF által feltárt ügyekben a 125 évnyi szabadságvesztés mellett közel 1,47 milliárd eurót kitevő összegben róttak ki pénzbírságot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza