Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nagy kaland lesz a téli gumi vásárlás idén

2011. október 24. - hétfő 12:31
Címkék: téli gumi, vásárlás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagy bajban van, akinek most van szüksége új téli gumira. Egyes méretekből egyáltalán nem lesz már az idén, de a többiből is lassan kifogynak a készletek. Már emelkedtek az árak.


Óriási hiány van a piacon téli gumiból, egyes méretekben szinte biztos, hogy már nem tud senki sem új téli abroncsokat vásárolni, erősítették meg a Dunántúli Napló információit gumisok és autókereskedők.

Terepjárósok, kisteherautósok bajban

Amint azt Simon Gábor pellérdi gumiszerviz-tulajdonos elmondta: az átlagos személyautó méretekben még vannak elfekvő készleteik, ám amikor azok kifogynak, szinte lehetetlen lesz majd újat rendelni. Amely méretekben pedig esetleg lesz még utánpótlás, ott csillagászati áron cserélhetnek majd gazdát az abroncsok.Akiknek Simon Gábor szerint igazán kétségbeejtő a helyzetük, azok a kisteherautó tulajdonosok, az úgynevezett C-s méretekben ugyanis már tavaly is voltak ellátási gondok, idén pedig ebben a szegmensben gyakorlatilag nincs gumi Európában. Szabó János, a pécsi Baranya Gumi Kft. ügyvezetője azzal toldotta meg kollégája állítását, hogy a gyakorlatilag a nagyobb terepjárókra is esélytelen téli gumit szerezni. Az utánpótlás pedig más járművek esetében is bizonytalan.

A "bűnösök": Afrika, Kína, India, Anglia, Románia

Az okok, illetve a gyártók és importőrök magyarázatai sokfélék a szakemberek szerint, több szerencsétlen körülmény együttes hatása érvényesült az európai piacon. Ilyen, hogy alapanyaghiány van, Afrikában megsemmisült több teljes kaucsuk-ültetvény, a válság miatt lefékezett termelés miatt azonban eleve kisebb a gyártókapacitás mint korábban, miközben az ázsiai piac berobbant, az ismert, nagy gyártók, sokmillióval többet szállítanak Kínába és Indiába mint az ezt megelőző években.

Már év közben nőttek az árak

Az árak már emelkedtek, átlagosan öt-tizenkét százalékot. Volt olyan gyártó, amely már kétszer is emelte az idén a téli szettek listaárát, a tényleges drágulás azonban ennél is magasabb lehet.

Forrás: beol.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza