Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A Hiteltársulással tárgyal Matolcsy

MTI, 2011. október 24. - hétfő 10:41
Címkék: Matolcsy, deviza, hitel
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Délután tárgyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel a devizahiteleseket tömörítő civil szerveződés, a Hiteltársulás ötletgazdája, Doubravszky György, aki az MTI-nek hétfőn reggel azt mondta: elvi megállapodást szeretnének kötni a kabinettel.


Közölte: a megbeszélésre egy konkrét javaslatot is visz arról, hogy az államnak létre kellene hoznia egy új bankot, amelyet tőzsdére lehetne vinni. Hozzátette ugyanakkor: elégedett lenne a tárgyalással, ha elvi döntést születne valamilyen, a devizahiteleseket segítő valós megoldásról, és megegyeznének arról, hogy szakértői munka folyik a továbbiak kidolgozásáról. Úgy fogalmazott: nyitottan mennek a tárgyalásra.

Doubravszky György elmondta azt is: a Hiteltársulás már több mint 14 ezer hitelest tömörít 171 milliárd becsült hitelösszeggel.

Kitért arra is, hogy a bankok nem adnak kedvező forinthitelt, ez decemberig nem fog változni, és ebből a "patthelyzetből" valahogy ki kell törni.

A Hiteltársulás október 7-én jelentett be, hogy a devizahitelek átváltására indítottak el a civil kezdeményezést. Az indítás napján 128 hitelest regisztráltak és akkor azzal 1,7 milliárd forint becsült hitelösszeget "gyűjtöttek" össze. Akkor közölték azt is, hogy hiába van lehetőség fix árfolyamon lezárni a devizahitelt, ahhoz nem társul kedvező forinthitel; erre találhatna megoldást a közösség azzal, hogy a lehető legtöbb hiteles igényét összegyűjtve kedvező feltételű hitelről tárgyalna a tagoknak.

A szervezők levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy jelöljön ki szakértőt, akivel elindulhatnak a tárgyalások. A miniszterelnök Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert jelölte ki erre a feladatra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés