Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A Hiteltársulással tárgyal Matolcsy

MTI, 2011. október 24. - hétfő 10:41
Címkék: Matolcsy, deviza, hitel
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Délután tárgyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel a devizahiteleseket tömörítő civil szerveződés, a Hiteltársulás ötletgazdája, Doubravszky György, aki az MTI-nek hétfőn reggel azt mondta: elvi megállapodást szeretnének kötni a kabinettel.


Közölte: a megbeszélésre egy konkrét javaslatot is visz arról, hogy az államnak létre kellene hoznia egy új bankot, amelyet tőzsdére lehetne vinni. Hozzátette ugyanakkor: elégedett lenne a tárgyalással, ha elvi döntést születne valamilyen, a devizahiteleseket segítő valós megoldásról, és megegyeznének arról, hogy szakértői munka folyik a továbbiak kidolgozásáról. Úgy fogalmazott: nyitottan mennek a tárgyalásra.

Doubravszky György elmondta azt is: a Hiteltársulás már több mint 14 ezer hitelest tömörít 171 milliárd becsült hitelösszeggel.

Kitért arra is, hogy a bankok nem adnak kedvező forinthitelt, ez decemberig nem fog változni, és ebből a "patthelyzetből" valahogy ki kell törni.

A Hiteltársulás október 7-én jelentett be, hogy a devizahitelek átváltására indítottak el a civil kezdeményezést. Az indítás napján 128 hitelest regisztráltak és akkor azzal 1,7 milliárd forint becsült hitelösszeget "gyűjtöttek" össze. Akkor közölték azt is, hogy hiába van lehetőség fix árfolyamon lezárni a devizahitelt, ahhoz nem társul kedvező forinthitel; erre találhatna megoldást a közösség azzal, hogy a lehető legtöbb hiteles igényét összegyűjtve kedvező feltételű hitelről tárgyalna a tagoknak.

A szervezők levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy jelöljön ki szakértőt, akivel elindulhatnak a tárgyalások. A miniszterelnök Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert jelölte ki erre a feladatra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kámán Roland, 2018. január 20.

Tisztelt Hölygyem /uram!Engemet is zaklat folyamatosan ez az Eos Kft!Most már bíróságra adta sz...

Behajtó cégek és a család

servillo, 2018. január 19.


Hitel ajánlat arány 2. 3% - a nagyon sürgős

Helló Hölgyem/Uram szüksé...

Telefonok a szervizben

James Roland, 2018. január 18.

James Roland vagyok. Néhány hónappal ezelőtt a cégem nagy veszteséget szenvedett. A rossz hite...

Gyógyulni alternatívan

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés