Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Távhő - Sopronban az ügyfelek harmada tartozik

MTI, 2011. október 21. - péntek 11:01
Címkék: távhő, Sopron, tartozás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A távfűtött soproni lakások lakóinak bő egyharmada tartozik fűtésdíjjal; az idén fordult elő először, hogy háztartásokat kötöttek le a hálózatról - közölte Kocsis Ágnes, a városüzemeltetési társaság kommunikációs munkatársa.


Tájékoztatása szerint mintegy 6200 ügyfelet szolgálnak ki, közülük 2300-ra tehető azoknak a száma, akiknek tartozásuk van, összesen 174 millió forint értékben. A legjellemzőbbek a több hónapos elmaradások.

Kocsis Ágnes elmondta: munkatársaik hetente felkeresik a Sopron Holding hónapos fizetési csúszásban lévő távhődíjadósait, és - az újabb számlák pontos rendezése mellett - tartozásuk egy részletének a megfizetését kérik tőlük. Teszik ezt mindaddig, amíg a kintlévőség meg nem szűnik, illetve amíg az ügyfél rendszeresen és a kért mértékben nem csökkenti a tartozást.

A szóvivő közlése szerint a korábbi években nem volt példa arra, hogy lekössenek valamely háztartást a hálózatról, de az idén ezt eddig 25 esetben tették meg. A múlt év eleje óta - anonim módon, fogyasztói azonosítóval vagy telephely megjelölésével - közzétették valamennyi adósuk tartozását a honlapjukon. A fizetési morál azonban nem ettől, hanem az "ügyféllátogató rendszertől" kezdett javulni, a kintlévőség pedig körülbelül a negyedével csökkent - mondta Kocsis Ágnes.

Tájékoztatása szerint a magánszemély által felhalmozott legnagyobb tartozás 3 millió forint, a "cégrekorderen" pedig mintegy 70 milliót próbálnak behajtani.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés