Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Távhő - Sopronban az ügyfelek harmada tartozik

MTI, 2011. október 21. - péntek 11:01
Címkék: távhő, Sopron, tartozás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A távfűtött soproni lakások lakóinak bő egyharmada tartozik fűtésdíjjal; az idén fordult elő először, hogy háztartásokat kötöttek le a hálózatról - közölte Kocsis Ágnes, a városüzemeltetési társaság kommunikációs munkatársa.


Tájékoztatása szerint mintegy 6200 ügyfelet szolgálnak ki, közülük 2300-ra tehető azoknak a száma, akiknek tartozásuk van, összesen 174 millió forint értékben. A legjellemzőbbek a több hónapos elmaradások.

Kocsis Ágnes elmondta: munkatársaik hetente felkeresik a Sopron Holding hónapos fizetési csúszásban lévő távhődíjadósait, és - az újabb számlák pontos rendezése mellett - tartozásuk egy részletének a megfizetését kérik tőlük. Teszik ezt mindaddig, amíg a kintlévőség meg nem szűnik, illetve amíg az ügyfél rendszeresen és a kért mértékben nem csökkenti a tartozást.

A szóvivő közlése szerint a korábbi években nem volt példa arra, hogy lekössenek valamely háztartást a hálózatról, de az idén ezt eddig 25 esetben tették meg. A múlt év eleje óta - anonim módon, fogyasztói azonosítóval vagy telephely megjelölésével - közzétették valamennyi adósuk tartozását a honlapjukon. A fizetési morál azonban nem ettől, hanem az "ügyféllátogató rendszertől" kezdett javulni, a kintlévőség pedig körülbelül a negyedével csökkent - mondta Kocsis Ágnes.

Tájékoztatása szerint a magánszemély által felhalmozott legnagyobb tartozás 3 millió forint, a "cégrekorderen" pedig mintegy 70 milliót próbálnak behajtani.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza