Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Díjazták a legjobb telefonos ügyfélszolgálatokat

MTI, 2011. október 20. - csütörtök 14:01
Címkék: call center, díj, GfK
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A II. Budapest Calling Nemzetközi Call Center Szakkiállításon idén újra ünnepélyes keretek között díjazták a GfK Hungária Piackutató Intézet által 2010-ben alapított Call Center Díj verseny legjobbjait.


A verseny igen szoros volt, ami mutatja, hogy a hazai szolgáltatók igyekeznek egyre magasabb szintű ügyfélélményt biztosítani ügyfeleiknek. A kifinomult értékelési szempontrendszer ellenére több kategóriában is holtverseny alakult ki.

A szervező GfK Hungária által 2010-ben útjára indított verseny azért jött létre, hogy a résztvevők bizonyíthassák, sokat tesznek az ügyfélélmény növelésért. A megmérettetés célja, melynek keretében közel 4500 hívással több mint 200 000 kérdés került feldolgozásra, a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó telefonos ügyfélszolgálatok teljesítményének összehasonlítása. A versenyben legjobbnak bizonyult cégek egy éven át viselik a "Kiváló Call Center" címet. A verseny legnagyobb győztesei a "Best of Call Centers" díjazottak, akik saját ágazatukban minden kategóriában a legjobb teljesítményt nyújtották. Az egyes kategóriákban az iparági átlag feletti teljesítményt elért cégek "Minősített Call Center" díjat kaptak.

-

A verseny egyben szakmai alapokon nyugvó piackutatás, melynek részleteit a GfK Hungária támogatóival és ügyfeleivel közösen dolgozta ki. A Call Center Díj támogatói a Humán Erőforrás Alapítvány, a Magyar Marketing Szövetség, a Direkt Marketing Szövetség és a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információ Szolgáltatók Szövetsége.

A felmérést összegző szakértői tanulmányból a résztvevők pontos képet kapnak pillanatnyi piaci helyzetükről, a fogyasztók által észlelt fejlődésükről, erősségeikről és gyengeségeikről, ami támogatja az adott cég döntéselőkészítő folyamatait, elősegíti a további fejlesztések irányának meghatározását.

"Az eredmény pontosan tükrözi a szolgáltatók által eszközölt ráfordítást, amely a technikai fejlesztések mellett egyre finomabban hangolt humán fejlesztést is jelent. A piac mind több szereplője kívánja hangsúlyozni, hogy számára milyen fontos a fogyasztó" - mondta el Pauks Felícia, a GfK Hungária Mystery Shopping vezetője. "A Call Center Díj verseny rávilágít arra, hogy e törekvést észlelik és milyen nagyra értékelik az ügyfelek" - tette hozzá a szakember.

A GfK Hungária tervezi a verseny nemzetközi szintre emelését, ami lehetővé teszi, hogy a hazánkban szolgáltató multinacionális vállalatok eredményeit nemzetközi összehasonlításban is vizsgálják.

AFP

Az előző év győztesei számára igen nagy volt a kihívás, vajon megtartják-e elsőségüket, vagy át kell engedjék a címet valamely versenytársuknak. A banki ágazatban idén az MKB volt az a bank, mely minden kategóriában első lett, elnyerve ezzel az ágazati Best of Call Centers címet. Az "általános ügyfélkiszolgálás" kategóriában a Raiffeisen Bank részben megőrizte első helyét, de meg is osztotta azt az MKB Bankkal.

A biztosítók közül több cég is remekelt. Az "általános ügyfélkiszolgálás" és a "problémamegoldás" kategóriákban a tavalyi győztes Aegon Magyarország Zrt. idén az Allianz Hungária Zrt-vel holtversenyben győzött. Az ágazati Best of Díjat 2011-ben az Allianz Hungária Zrt. vehette át, miután az "értékesítés-támogatás" kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

A távközlési szolgáltatók összehasonlítása mindennapos. Maguk a fogyasztók is ezt teszik, amikor kritikusan figyelnek minden új ajánlatot. A mobilügyfelek száma már rég meghaladta Magyarország lakosságának számát, az ügyfelekért folytatott harc pedig elkerülhetetlen. Az előző évben minden kategóriában kiváló Vodafone Magyarország Zrt-nek nagy küzdelem során sikerült megőriznie a Best of Call Centers címet. Igaz, "problémamegoldás" kategóriában az első helyet megosztotta a UPC Magyarországgal.

A közmű szektorban mind "általános ügyintézés", mind pedig "problémamegoldás" kategóriában a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. call centere bizonyult a legjobbnak és vehette át a Kiváló Call Center díjat. Ebben a kategóriában Best of Díj nem került kiosztásra.

A kihelyezett telefonos ügyfélszolgálatok (outsource call center) a háttérben, sokszor név nélkül szerepelnek, hiszen szolgáltatásaik során a megbízó ügyfelet képviselik, azok nevében járnak el. Számukra a Call Center verseny fontos eszköz a fogyasztók és a megbízók felé annak bemutatására, milyen magas szinten szolgálják ki ügyfeleiket. Ez a bizonyítási vágy tükröződött az általánosan kimagasló eredményekben is, ami ebben az ágazatban is holtverseny kialakulásához vezetett. Az ebben az ágazatban "értékesítés-támogatás" kategóriában kiosztott Kiváló Call Center díjat idén is a Protocall 2009 Web és Telemarketing Kft-nek ítélte a zsűri, ám a dobogóra szintén első helyezettként a Job Kft. Tele-Scope divíziója is fellépett.

A versenyben idén különdíjat adott át a verseny kiírója, a GfK Hungária Piackutató Intézet a Le Cheque Déjeuner Kft-nek Kiváló Üzleti Call Center működtetéséért.

"Gratulálunk az idei győzteseknek, és reméljük, hogy az elsőség is megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak és továbbra is mindenkor odafigyelnek az ügyfélkiszolgálás minőségére. Végső soron, ha mind több hazai szolgáltató számára kiemelt cél a fogyasztó elégedettsége, azzal mindkét oldal - a szolgáltató és az ügyfél is - jól jár" - összegezte az eredményeket Pauks Felícia, a GfK Hungária Mystery Shopping vezetője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. október 21. - péntek 09:01

Én csak simán telefonos zaklatóknak hívom őket.Nem is értem,hogy miért engedik egyáltalán üzemelni. Pl.: az említett vodafone:alapszitu:kitalálták,hogy ha nem érkezik be időben a számla /hogy érkezne be a hó elején,ha nem képesek agyilag felfogni,hogy fizetés tizedikén van plusz négy nap még odaér/ellenértéke akkor a következő havihoz hozzáírják az elmaradást is elérve ezzel hogy azt se tudd befizetni,mivel közben már befizetted az aktuálist.Felhívtam őket végighallgattak, válasz ez van és kész. Telefont letettem, jön az sms értékeljem a szolgáltatásukat.Persze mindenre egyest adtam. Azonnal jön a telefon és érdeklődnek,hogy mi a probléma,elmondom, válasz ez van és kész.Szóval tök feleslegesen zaklattak. Bank: az említett raiffeisen: jelzálog fizetési határidő 2.-a ??? hitelkeret fizetési határidő 10.-e ??? fizetés persze később. Három éve kérem a határidő módosítását, de nem lehet???????? Hogy miért nem azt ők sem tudják,de minden hónapban naponta zaklatni,azt igen.Már fel sem veszem a telefont,minek?Megoldani nem képesek a problémát,csak zaklatnak. Biztosítók: van lakásbiztosításom??,nincs. Akkor elkezdenek ajánlgatni .Az ajánlatból kiderül,hogy szerintük a huszonötmilliós lakásom legalább ötvenmilliót ér, a telek ára nincs beszámítva,mert az nem tud megsemmisülni de mégis ugyanez a ház szabolcsba a felébe kerül,de tagadják,hogy átvernének.Mondom,hogy nem kérem,köszönöm,de nem telik el egy nap és máris hív egy másik biztosító, esetleg ugyanattól egy másik ügyintéző és kezdődik előröl.Persze,ha éppen mondjuk alszom és felébresztenek és emiatt elküldöm a fenébe őket akkor meg vannak sértődve.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza