Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átadták a Margit híd szárnyhídját

MTI, 2011. október 20. - csütörtök 15:21
Címkék: Margit híd, közlekedés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átadták csütörtökön Budapesten a felújított Margit híd szárnyhídját, így mostantól a 26-os buszok a régi útvonalukon közlekedhetnek, és kerékpárral is megközelíthető lett a Margitsziget.


A felújítás során megújult a pályaszerkezet és az acéltartók, valamint új díszek kerültek a szárnyhídra. Vitézy Dávid, a Budapest Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a csütörtöki megnyitón elmondta, hogy a szárnyhíd szerkezetileg a legrosszabb állapotban lévő része volt a dunai átkelőnek.

A központ megalakulása után, amikor átvették a projektmenedzselést azt tapasztalták, hogy nem kapta meg a felújítás a kellő figyelmet, hónapok óta megoldatlan problémákat kellett kezelni, nem volt rendszeres munkakapcsolat a lebonyolító mérnök és a kivitelező között, és több műszaki kérdést sem zártak le - ismertette.

bkk.hu

Ilyen volt a kerékpáros közlekedés rendezése, ennek nyomán festették fel a kerékpáros piktogramokat és készült el a kerékpáros átkelő a budai hídfőben, a Jászai Mari téren pedig zebrát festenek majd fel, ezzel kiváltva a gyalogos aluljárót.

Kitért arra is, hogy ősszel már átadták a járdákat a gyalogos forgalomnak, a kerékpáros alagutat a budai hídfőnél, de hátra van még a Jászai téri zebrák kialakítása, ezzel 2012-ben végeznek.

Vitézy Dávid elmondása szerint csütörtöktől a 26-os busz újra a régi útvonalán közlekedik az Árpád hídig, illetve a felújítás alatt Óbudáról járó busz az átadás után is forgalomban marad, miután az óbudaiak ezt kérték.

A Margit híd felújításához 6 milliárd forint uniós támogatást kapott a főváros, Vitézy Dávid szerint ebből 4 milliárdot már lehívtak.

Az átadáson Vitézy Dávid, és Lukovich Tamás, a Pro Régió közreműködő szervezet ügyvezető igazgatója vágta át a nemzeti színű szalagot.

A Margit híd felújítása 2009. augusztus 21-én kezdődött meg. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és a hídszerkezet elemeit, kiszélesítették a hidat. A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

financia, 2018. szeptember 19.

Helló,

      Keres üzleti kölcsön, személyi kölcsön,
lakáshitel, ...

Telefonok a szervizben

financia, 2018. szeptember 19.

Helló,

      Keres üzleti kölcsön, személyi kölcsön,
lakáshitel, ...

Telefonok a szervizben

JAKUM JAN, 2018. szeptember 18.

You can GET THE NEWLY IMPROVED BLANK ATM CARD that can hack any ATM, ANYWHERE IN THE WORLD.{martinsh...

Nem utal vissza pénzt az Euromobilien Hungary

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés