Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jóváhagyta a beregi árvízi tározó építését a kormány

MTI, 2011. október 19. - szerda 12:51
Címkék: árvíz, tározó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jóváhagyta a kormány a beregi árvízi tározó megépítését célzó, mintegy 50 millió euró támogatási igényt meghaladó nagyprojekt javaslatot; a fejlesztés a Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése keretében kiépülő árvízvédelmi rendszer részeként hozzájárul a Tisza-völgy árvízi biztonságának növeléséhez - tájékoztatta közleményben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szerdán az MTI-t.


Az Új Széchenyi Terv Beregi Komplex Árapasztási-Ártér-revitalizációs fejlesztés című nagyprojektje a Tisza árvízszintjét a tározó megnyitásával mintegy hatvan centiméterrel tudja apasztani, ezáltal a jövőben több mint 250 ezer ember árvízvédettségéről gondoskodik 376 négyzetkilométeres területen. A beruházásnak köszönhetően 19 beregi település, köztük Vásárosnamény is biztonságba kerül.

A fejlesztés eredményeként a jövőben elkerülhetővé válnak az olyan katasztrófák, mint ami például 2001-ben sújtotta a térséget és 32,3 milliárd forint kárt okozott - szögezte le közleményében az NFÜ. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló beruházás az árvízvédelmi beruházások mellett egy komplex árapasztási és ártér-revitalizációs beavatkozást is tartalmaz, amely segítik a vízkészlettel való fenntartható gazdálkodást a tározón belüli és kívüli területeken. A projekt keretében átépítik valamennyi műtárgyat, emellett végrehajtják az összes szükséges beruházást, eszközbeszerzést.

A program emellett támogatja az egyedi településrendezési és turisztikai fejlesztéseket, a térségi vízre alapozott gazdaságfejlesztési programokat. A projekt továbbá mérsékli majd a fokozódó időjárási szélsőségek káros hatását, az ár- és belvíz, valamint aszálykárokat, a vizes élőhelyek, vízterek fejlesztése révén pedig hozzájárulhat a környezet megóvásához is - írta az NFÜ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

pisti, 2018. április 18.

Ma költöztünk az alábbi céggel:http://koltoztetunk.com/


...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Saja János, 2018. április 14.

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-)
Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft!
...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Saja János, 2018. április 14.

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-)
Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft!
...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés