Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jóváhagyta a beregi árvízi tározó építését a kormány

MTI, 2011. október 19. - szerda 12:51
Címkék: árvíz, tározó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jóváhagyta a kormány a beregi árvízi tározó megépítését célzó, mintegy 50 millió euró támogatási igényt meghaladó nagyprojekt javaslatot; a fejlesztés a Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése keretében kiépülő árvízvédelmi rendszer részeként hozzájárul a Tisza-völgy árvízi biztonságának növeléséhez - tájékoztatta közleményben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szerdán az MTI-t.


Az Új Széchenyi Terv Beregi Komplex Árapasztási-Ártér-revitalizációs fejlesztés című nagyprojektje a Tisza árvízszintjét a tározó megnyitásával mintegy hatvan centiméterrel tudja apasztani, ezáltal a jövőben több mint 250 ezer ember árvízvédettségéről gondoskodik 376 négyzetkilométeres területen. A beruházásnak köszönhetően 19 beregi település, köztük Vásárosnamény is biztonságba kerül.

A fejlesztés eredményeként a jövőben elkerülhetővé válnak az olyan katasztrófák, mint ami például 2001-ben sújtotta a térséget és 32,3 milliárd forint kárt okozott - szögezte le közleményében az NFÜ. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló beruházás az árvízvédelmi beruházások mellett egy komplex árapasztási és ártér-revitalizációs beavatkozást is tartalmaz, amely segítik a vízkészlettel való fenntartható gazdálkodást a tározón belüli és kívüli területeken. A projekt keretében átépítik valamennyi műtárgyat, emellett végrehajtják az összes szükséges beruházást, eszközbeszerzést.

A program emellett támogatja az egyedi településrendezési és turisztikai fejlesztéseket, a térségi vízre alapozott gazdaságfejlesztési programokat. A projekt továbbá mérsékli majd a fokozódó időjárási szélsőségek káros hatását, az ár- és belvíz, valamint aszálykárokat, a vizes élőhelyek, vízterek fejlesztése révén pedig hozzájárulhat a környezet megóvásához is - írta az NFÜ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés