Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Alacsony a hamis bakjegyek száma

MTI, 2011. október 19. - szerda 16:51
Címkék: forint, hamis
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bár 2011 harmadik negyedévében kissé emelkedett a forintbankjegy-hamisítványok száma, a hamisítás mértéke továbbra is alatta marad a korábbi időszakban tapasztaltnak; a hamis valuták előfordulása továbbra sem jelentős - derül ki a jegybank negyedéves jelentéséből.


Az MNB honlapján közzétett jelentés szerint az idén a harmadik negyedévben 678 darab hamis bankjegyet vontak ki a forgalomból, az előző negyedévi 572 darab után. Tavaly a harmadik negyedévben még 2.409 volt a fellelt hamis bankjegyek száma, azt követően egészen az idei harmadik negyedévig folyamatosan csökkent.

A forintbankjegy-hamisítás továbbra is alapvetően a három legmagasabb címletre irányul, ezek teszik ki a lefoglalt hamisítványok több mint 90 százalékát (10 ezer forintos címlet 53 százalék, 20 ezer forintos 21 százalék, 5 ezer forintos 16 százalék).

A hamis valuták előfordulása továbbra sem jelentős, a jegybank szakértői 431 darab különböző valutahamisítványt vizsgáltak a harmadik negyedévben, ezen belül a hamis euróbankjegyek száma 296 darab volt.

A hamisítások mértékének kedvező alakulása továbbra is lehetővé teszi a jegybank számára, hogy a megelőzésre fektesse a legnagyobb hangsúlyt. Az elmúlt hónapokban több mint ezer, a kereskedelemben dolgozó pénztáros szervezett bankjegyismereti felkészítésére került sor - ismerteti a jelentés.

Az MNB anyagilag is támogatja, hogy a készpénzforgalomban elsődleges szűrőszerepet betöltő kiskereskedők megbízhatóbb bankjegyellenőrzést lehetővé tevő modern UV-A/C készüléket vásároljanak. Az MNB-támogatást elnyert pályázók jelenleg az ország 17 megyéjében 36 értékesítési ponton vásárolhatnak kedvezményesen UV-A/C készülékeket, hétféle készüléktípus közül választhatják ki a számukra leginkább megfelelőt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

chris, 2019. április 25.

Ha szükség van egy sürg?s kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a ...

Telefonok a szervizben

Ratman, 2019. április 24.

finance.micro1@gmail.com <-
Az egyik (ha nem a) legrosszabb scammer. Szűkszavú, nincs humor...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés