Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Otthoni holmik bérraktározása

MTI, 2011. október 17. - hétfő 13:41
Címkék: raktár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre több tárgy áramlik a háztartásokba, és egyre több válik "hely-telenné", mármint felesleges helyfoglalóvá, ám kidobás helyett sok holmi bérelt raktárba kerül.


A jelenség az Egyesült Államokban kezdődött, mostanra Nagy-Britanniában is egyre szélesebb körű. Átmeneti megoldásnak tervezik a családok, hogy raktárt bérelnek, ám egyre hosszabbodik - és van, hogy állandósul - ez az ideiglenesség. Hintaszéktől afrikai woodoo szoborig, régi levelek kötegeitől molyrágta bundákig, ajándékba kapott, de mindig utált dísztárgyakig minden fellelhető a bérraktárakban, a "beszállítók" pedig fizetnek el nem dobott, de általában többé már sohasem használt, gyakran pedig soha nem is élvezett tárgyaikért.

Az Egyesült Államokban az 1960-as években kezdte telíteni a fogyasztói társadalom annyira az otthonokat, hogy kifizetődő lett raktározási szolgáltatásba fogni. A jelenség mára annyira erőteljessé vált, hogy immár 50 ezer nagyraktárt töltenek meg a lakossági limlomok.

Nagy-Britanniában 2000-re lett tele sokaknak mindene otthon. A szigetországban is kialakult a raktárvállalkozás, jelenleg már 800 jókora csarnok várja és tárolja a felesleges "népi ingósághalmazt" egyre hosszabban. Míg 2007-ben átlagosan 22 hétig bérelt lomraktárakat a lakosság, addig tavaly már 38 hétig hagyta heverni "kinnlevőségeit" jó pénzt fizetve a tárolásért. Akadnak, akik évekig felé sem néznek holmijaiknak, miközben - forintban - milliós összeget fizetnek. A raktárakban porosodó tárgyak helyett egyébként általában jobban megérné a tulajdonosaiknak újat venni, mert pár hónap után többe van nekik a tárolás.

Egy felmérés szerint a brit otthonok 90 százaléka küzd raktározási helyhiánnyal - számolt be a jelenségről a The Daily Telegraph című brit lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés