Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Otthoni holmik bérraktározása

MTI, 2011. október 17. - hétfő 13:41
Címkék: raktár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyre több tárgy áramlik a háztartásokba, és egyre több válik "hely-telenné", mármint felesleges helyfoglalóvá, ám kidobás helyett sok holmi bérelt raktárba kerül.


A jelenség az Egyesült Államokban kezdődött, mostanra Nagy-Britanniában is egyre szélesebb körű. Átmeneti megoldásnak tervezik a családok, hogy raktárt bérelnek, ám egyre hosszabbodik - és van, hogy állandósul - ez az ideiglenesség. Hintaszéktől afrikai woodoo szoborig, régi levelek kötegeitől molyrágta bundákig, ajándékba kapott, de mindig utált dísztárgyakig minden fellelhető a bérraktárakban, a "beszállítók" pedig fizetnek el nem dobott, de általában többé már sohasem használt, gyakran pedig soha nem is élvezett tárgyaikért.

Az Egyesült Államokban az 1960-as években kezdte telíteni a fogyasztói társadalom annyira az otthonokat, hogy kifizetődő lett raktározási szolgáltatásba fogni. A jelenség mára annyira erőteljessé vált, hogy immár 50 ezer nagyraktárt töltenek meg a lakossági limlomok.

Nagy-Britanniában 2000-re lett tele sokaknak mindene otthon. A szigetországban is kialakult a raktárvállalkozás, jelenleg már 800 jókora csarnok várja és tárolja a felesleges "népi ingósághalmazt" egyre hosszabban. Míg 2007-ben átlagosan 22 hétig bérelt lomraktárakat a lakosság, addig tavaly már 38 hétig hagyta heverni "kinnlevőségeit" jó pénzt fizetve a tárolásért. Akadnak, akik évekig felé sem néznek holmijaiknak, miközben - forintban - milliós összeget fizetnek. A raktárakban porosodó tárgyak helyett egyébként általában jobban megérné a tulajdonosaiknak újat venni, mert pár hónap után többe van nekik a tárolás.

Egy felmérés szerint a brit otthonok 90 százaléka küzd raktározási helyhiánnyal - számolt be a jelenségről a The Daily Telegraph című brit lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza