Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Népszámlálás - A háztartások 17 százaléka válaszolt interneten

MTI, 2011. október 17. - hétfő 10:41
Címkék: népszámlálás, KSH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen 750 ezer címről töltöttek ki népszámlálási kérdőívet az interneten vasárnap 18 óráig, ami a háztartások 17 százalékát jelenti - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


Elektronikus adatszolgáltatásra vasárnap éjfélig van lehetőség, ezután már csak a papíralapú kérdőíven lehet válaszolni a kérdésekre október 31-ig.

Virágh Eszter, a KSH népszámlálási szóvivője elmondta, hogy a legtöbb internetes kitöltés Budapestről érkezett, a fővárosban délután hat órakor 27 százalékos volt az adatszolgáltatási arány. A Dunántúlon általában magasabb arányban éltek az elektronikus válaszadás lehetőségével, mint az ország keleti felében. A nyugati országrészben azonban Somogy megye lemaradó volt, keleten viszont a néhány nappal ezelőtt még sereghajtónak számító Csongrád megye vasárnap kitűnt 16 százalékos internetes válaszadási arányával.

A szóvivő megjegyezte, hogy az adatok lényegében tükrözik a háztartások internetes bekötöttségének arányát a régiókban.

Mivel a hétvégéken általában megugrott a beérkezett elektronikus válaszok száma a hétköznapokhoz képest, a szakemberek arra számítanak, hogy vasárnap éjfélig akár egy-két százalékkal is emelkedhet még a válaszadások aránya.

Az összes, az interneten és a számlálóbiztosoknak leadott kérdőívek kitöltöttségének együttes aránya nagyjából 50 százalékos volt vasárnap.

Interneten https://www.enepszamlalas.hu/q/ címen vasárnap éjfélig lehetett kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit. Ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papíralapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet. Az adatok közlésekor "az adott eszmei időpontban", az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza