Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Népszámlálás - A háztartások 17 százaléka válaszolt interneten

MTI, 2011. október 17. - hétfő 10:41
Címkék: népszámlálás, KSH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen 750 ezer címről töltöttek ki népszámlálási kérdőívet az interneten vasárnap 18 óráig, ami a háztartások 17 százalékát jelenti - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


Elektronikus adatszolgáltatásra vasárnap éjfélig van lehetőség, ezután már csak a papíralapú kérdőíven lehet válaszolni a kérdésekre október 31-ig.

Virágh Eszter, a KSH népszámlálási szóvivője elmondta, hogy a legtöbb internetes kitöltés Budapestről érkezett, a fővárosban délután hat órakor 27 százalékos volt az adatszolgáltatási arány. A Dunántúlon általában magasabb arányban éltek az elektronikus válaszadás lehetőségével, mint az ország keleti felében. A nyugati országrészben azonban Somogy megye lemaradó volt, keleten viszont a néhány nappal ezelőtt még sereghajtónak számító Csongrád megye vasárnap kitűnt 16 százalékos internetes válaszadási arányával.

A szóvivő megjegyezte, hogy az adatok lényegében tükrözik a háztartások internetes bekötöttségének arányát a régiókban.

Mivel a hétvégéken általában megugrott a beérkezett elektronikus válaszok száma a hétköznapokhoz képest, a szakemberek arra számítanak, hogy vasárnap éjfélig akár egy-két százalékkal is emelkedhet még a válaszadások aránya.

Az összes, az interneten és a számlálóbiztosoknak leadott kérdőívek kitöltöttségének együttes aránya nagyjából 50 százalékos volt vasárnap.

Interneten https://www.enepszamlalas.hu/q/ címen vasárnap éjfélig lehetett kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit. Ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papíralapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet. Az adatok közlésekor "az adott eszmei időpontban", az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés