Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lakástakarék-piacra lépett az Erste

MTI, 2011. október 17. - hétfő 15:31
Címkék: Erste, lakás, takarék
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdte működését az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt. által kétmilliárd forintos alaptőkével alapított lakástakarék, amely a következő években 10-12 százalékos piaci részesedés elérését célozta meg - ismertette Sztanó Imre, a bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.


Sztanó Imre hétfőn sajtótájékoztatón egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a lakástakarék indítása is az Erste elkötelezettségét bizonyítja a magyarországi piac, az ügyfelek iránt.

A lakástakarék piacon az Erste a harmadik szereplő. Terveik szerint a lakástakarék 5 éven belül nyereségessé válik.

Sztanó Imre úgy vélte, hogy az Erste kiváló helyzetben indul a lakástakarék piacon, amely az egyre növekvő öngondoskodási igénynek köszönhetően a következő években is bővülni fog. "Mi rendelkezünk Magyarországon a második legnagyobb ügyfélkörrel, 900 ezerrel, de kiváló helyzetben van a bank azért is, mert a tulajdonos, az osztrák Erste Bank Ausztriában piacvezető ebben a vonatkozásban" - mondta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a lakástakarék penetráció ma Magyarországon nemcsak a nyugat-európaival összehasonlítva nagyon alacsony, de jelentősen elmarad például a cseh mutatóktól is. Míg Ausztriában minden második embernek van lakástakarék-pénztári megtakarítása, addig ez az arány Magyarországon épphogy meghaladja a 12 százalékot. Azt is megemlítette a kedvező körülmények között, hogy úgy látják: kormányzati szándék is van e megtakarítási forma erősítésére.

Az Erste eddig a Fundamenta-Lakáskassza partnere volt, és eddig "jó és gyümölcsöző" kapcsolatuk volt. Mégis azért döntöttek az önálló lakástakarék indítása mellett, mert, a Fundamentának mára "messze a legnagyobb" értékesítési partnerévé vált az Erste, így időszerűnek tartották a saját szervezet megalapítását. Hozzátette: az elmúlt időszakban megbomlani látszott az az egyensúly is, amely az Erste és a Fundamenta együttműködését jellemezte. A hitelezési piac szűkülésével a Fundamenta által közvetített hitelek csökkentek, míg az Erste teljesítménye nem esett vissza, és a forinthitelezés előretörésével versenytársakká is váltak.

Ungvári Krisztián, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. elnök-vezérigazgatója beszámolt róla, hogy a 2 milliárdos jegyzett tőkén felül a működésre a tulajdonos 1 milliárd forintot biztosított, és hatékonyságot követel. Ezért az értékesítést, termékfejlesztést az operációt az ltp végzi, de bizonyos tevékenységeket az anyabank lát el.

Az elnök-vezérigazgató úgy vélte, hogy a piacon van hely egy harmadik, akár negyedik szereplőnek is, amelyet a válság ellenére folyamatosan bővülő ügyfélkörrel indokolt. Az Erste ügyfélkutatása alapján például a saját ügyfelei 30-40 százaléka nyilatkozott arról, hogy a közeljövőben tervezi, hogy ltp szerződést köt. Megjegyezte azt is, hogy a GVH szerint néhány éven belül a lakástakarék penetráció 20 százalékra emelkedhet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Meggi, 2016. augusztus 18. - csütörtök 10:23

Szerintem a lakástakarék a legjobb termék ma ha lakást akarunk venni vagy felújítani, nem véletlen, hogy 2011-ben az Erste is megkezdte a lakástakarék értékesítést. Nekem még nem járt le a szerződésem, de már intézzük a hitelt, persze fontos, hogy jó szakember legyen mellettünk, mert a folyamat nem egyszerű, nekem ők segítenek http://forrasnavigator.hu sokat segítenek, egyszerűbb minden.

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza