Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lakástakarék-piacra lépett az Erste

MTI, 2011. október 17. - hétfő 15:31
Címkék: Erste, lakás, takarék
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdte működését az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt. által kétmilliárd forintos alaptőkével alapított lakástakarék, amely a következő években 10-12 százalékos piaci részesedés elérését célozta meg - ismertette Sztanó Imre, a bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.


Sztanó Imre hétfőn sajtótájékoztatón egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a lakástakarék indítása is az Erste elkötelezettségét bizonyítja a magyarországi piac, az ügyfelek iránt.

A lakástakarék piacon az Erste a harmadik szereplő. Terveik szerint a lakástakarék 5 éven belül nyereségessé válik.

Sztanó Imre úgy vélte, hogy az Erste kiváló helyzetben indul a lakástakarék piacon, amely az egyre növekvő öngondoskodási igénynek köszönhetően a következő években is bővülni fog. "Mi rendelkezünk Magyarországon a második legnagyobb ügyfélkörrel, 900 ezerrel, de kiváló helyzetben van a bank azért is, mert a tulajdonos, az osztrák Erste Bank Ausztriában piacvezető ebben a vonatkozásban" - mondta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a lakástakarék penetráció ma Magyarországon nemcsak a nyugat-európaival összehasonlítva nagyon alacsony, de jelentősen elmarad például a cseh mutatóktól is. Míg Ausztriában minden második embernek van lakástakarék-pénztári megtakarítása, addig ez az arány Magyarországon épphogy meghaladja a 12 százalékot. Azt is megemlítette a kedvező körülmények között, hogy úgy látják: kormányzati szándék is van e megtakarítási forma erősítésére.

Az Erste eddig a Fundamenta-Lakáskassza partnere volt, és eddig "jó és gyümölcsöző" kapcsolatuk volt. Mégis azért döntöttek az önálló lakástakarék indítása mellett, mert, a Fundamentának mára "messze a legnagyobb" értékesítési partnerévé vált az Erste, így időszerűnek tartották a saját szervezet megalapítását. Hozzátette: az elmúlt időszakban megbomlani látszott az az egyensúly is, amely az Erste és a Fundamenta együttműködését jellemezte. A hitelezési piac szűkülésével a Fundamenta által közvetített hitelek csökkentek, míg az Erste teljesítménye nem esett vissza, és a forinthitelezés előretörésével versenytársakká is váltak.

Ungvári Krisztián, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. elnök-vezérigazgatója beszámolt róla, hogy a 2 milliárdos jegyzett tőkén felül a működésre a tulajdonos 1 milliárd forintot biztosított, és hatékonyságot követel. Ezért az értékesítést, termékfejlesztést az operációt az ltp végzi, de bizonyos tevékenységeket az anyabank lát el.

Az elnök-vezérigazgató úgy vélte, hogy a piacon van hely egy harmadik, akár negyedik szereplőnek is, amelyet a válság ellenére folyamatosan bővülő ügyfélkörrel indokolt. Az Erste ügyfélkutatása alapján például a saját ügyfelei 30-40 százaléka nyilatkozott arról, hogy a közeljövőben tervezi, hogy ltp szerződést köt. Megjegyezte azt is, hogy a GVH szerint néhány éven belül a lakástakarék penetráció 20 százalékra emelkedhet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Meggi, 2016. augusztus 18. - csütörtök 10:23

Szerintem a lakástakarék a legjobb termék ma ha lakást akarunk venni vagy felújítani, nem véletlen, hogy 2011-ben az Erste is megkezdte a lakástakarék értékesítést. Nekem még nem járt le a szerződésem, de már intézzük a hitelt, persze fontos, hogy jó szakember legyen mellettünk, mert a folyamat nem egyszerű, nekem ők segítenek http://forrasnavigator.hu sokat segítenek, egyszerűbb minden.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza