Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Váltásra késztet a baleseti adó

MTI, 2011. október 14. - péntek 15:31
Címkék: kgfb, díj, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ha a kormány által tervezett baleseti adót valóban a biztosítóknak kell beszedniük, akkor az átlagos éves kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) díj több mint 5 ezer forinttal emelkedik, és ez még több autóst késztethet biztosító váltásra - közölte több biztosító is kalkulációja eredményét.


A kormány a jövő évi költségvetésben szerepeltet egy 27 milliárd forintos bevételt baleseti adó címén, amelynek az a célja, hogy az autósok okozta személyi sérülések gyógyításának a költségét, az okozók fizessék meg. Eddig a biztosítók - az egészségpénztárral kötött éves alku alapján - 4,7 milliárd forintot fizettek, és ennyi szerepel a jövő évi költségvetésben is, ehhez jön a 27 milliárd forint.

Az eddig kiszivárgott hírek szerint a kormány a biztosítókkal szedetné be az új adót, bár korábban szóba került a kgfb "megáfáztatása" és az is, hogy a súlyadóval együtt kellene megfizetni.

A kotelezo.hu internetes alkusz számítása szerint a tavalyi kampányban kialakult 17 ezer forintos éves kgfb átlagdíj egy csapásra 22 ezer forint fölé emelkedik.

A netrist.hu - ugyancsak online alkusz - pedig azt fejtette ki közleményében, hogy ha minden kgfb díjra rájön a 30 százalék a baleseti adó miatt, akkor a drágább biztosítások díja jobban emelkedik. Ez pedig újabb lökést ad a biztosító váltásnak.

A netrisk.hu az alapdíj 5-7 százalékos csökkenését valószínűsíti. A kotelezo.hu felmérése szerint pedig az autósok 74 százaléka váltana biztosítót évi 5 ezer forintnál kisebb megtakarításért is. Tavaly ez az arány 12 százalékponttal kisebb volt.

A Genertel - a Generali direkt biztosítója - felmérése szerint a környező országok közül Magyarországon a legolcsóbb a kgfb. A kampányon kívüli időszakot figyelembe véve, a magyar díj 24 ezer forint. Ezzel szemben Lengyelországban 30 ezer, Romániában 31 ezer, Szlovákiában 40 ezer, Horvátországban 57 ezer forint a kgfb átlagdíja.

A CLB független biztosítási alkusz pedig arra hívja fel a biztosítót váltók figyelmét, hogy a bonus-malus besorolást a biztosítók egy olyan adatbázisból ellenőrzik, amelyben több százezer hiba található. Rossz besoroláskor az ügyfélnek kell tisztáznia a besorolását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza