Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Váltásra késztet a baleseti adó

MTI, 2011. október 14. - péntek 15:31
Címkék: kgfb, díj, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ha a kormány által tervezett baleseti adót valóban a biztosítóknak kell beszedniük, akkor az átlagos éves kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) díj több mint 5 ezer forinttal emelkedik, és ez még több autóst késztethet biztosító váltásra - közölte több biztosító is kalkulációja eredményét.


A kormány a jövő évi költségvetésben szerepeltet egy 27 milliárd forintos bevételt baleseti adó címén, amelynek az a célja, hogy az autósok okozta személyi sérülések gyógyításának a költségét, az okozók fizessék meg. Eddig a biztosítók - az egészségpénztárral kötött éves alku alapján - 4,7 milliárd forintot fizettek, és ennyi szerepel a jövő évi költségvetésben is, ehhez jön a 27 milliárd forint.

Az eddig kiszivárgott hírek szerint a kormány a biztosítókkal szedetné be az új adót, bár korábban szóba került a kgfb "megáfáztatása" és az is, hogy a súlyadóval együtt kellene megfizetni.

A kotelezo.hu internetes alkusz számítása szerint a tavalyi kampányban kialakult 17 ezer forintos éves kgfb átlagdíj egy csapásra 22 ezer forint fölé emelkedik.

A netrist.hu - ugyancsak online alkusz - pedig azt fejtette ki közleményében, hogy ha minden kgfb díjra rájön a 30 százalék a baleseti adó miatt, akkor a drágább biztosítások díja jobban emelkedik. Ez pedig újabb lökést ad a biztosító váltásnak.

A netrisk.hu az alapdíj 5-7 százalékos csökkenését valószínűsíti. A kotelezo.hu felmérése szerint pedig az autósok 74 százaléka váltana biztosítót évi 5 ezer forintnál kisebb megtakarításért is. Tavaly ez az arány 12 százalékponttal kisebb volt.

A Genertel - a Generali direkt biztosítója - felmérése szerint a környező országok közül Magyarországon a legolcsóbb a kgfb. A kampányon kívüli időszakot figyelembe véve, a magyar díj 24 ezer forint. Ezzel szemben Lengyelországban 30 ezer, Romániában 31 ezer, Szlovákiában 40 ezer, Horvátországban 57 ezer forint a kgfb átlagdíja.

A CLB független biztosítási alkusz pedig arra hívja fel a biztosítót váltók figyelmét, hogy a bonus-malus besorolást a biztosítók egy olyan adatbázisból ellenőrzik, amelyben több százezer hiba található. Rossz besoroláskor az ügyfélnek kell tisztáznia a besorolását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés