Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egy év alatt megduplázódott a mobil adatforgalom

MTI, 2011. október 14. - péntek 13:41
Címkék: mobil, adat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Továbbra is dinamikusan nő a mobil adatforgalom, amit mutat az is, hogy 2011 második negyedévére megduplázódott 2010 hasonló időszakához képest - hozta nyilvánosságra az Ericsson pénteken.


A felmérés szerint a forgalom gyors növekedése elsősorban az okostelefonok egyre nagyobb elterjedése miatt következett be, ezen belül annak, hogy mind több alkalmazást használnak az előfizetők.

A felmérés kimutatta azt is, hogy az okostelefonok felhasználóinak felső 5-10 százalékos szegmensében az online videomegtekintés az a tevékenység, amely az adatforgalom legnagyobb százalékát teszi ki, nagyobbat mint az e-mailezés és a webes böngészés.

Az adatforgalomra jellemző, hogy Észak-Amerikában a csúcskategóriás okostelefonok kétszer akkora forgalmat generálnak, mint az ázsiai és európai mobilszolgáltatóknál.

Az Ericsson szerint a piackutatás is megerősíti azt a véleményt, miszerint a csúcskategóriás okostelefonok felhasználói egyre gyakrabban érik el az internetet a telefonjukról. Ezért is fontos, hogy minél gyorsabban terjedjenek a intelligens, bővíthető és kiemelkedő teljesítményt nyújtó hálózatok.

A nagy arányú használatot produkáló felhasználók körében a videomegtekintés által generált adatmennyiség jelentősen nagyobb, mint az egyéb tevékenységek esetében. Az okostelefonok felhasználóinak felső 5-10 százalékos szegmensébe tartozók akár naponta 40 percet is eltöltenek online videomegtekintéssel, miközben az átlagos felhasználó csak naponta 30 másodpercet. Ebből következően a felső szegmensbe tartozó felhasználók teszik ki a forgalom, illetve a prioritást élvező szolgáltatások iránti kereslet nagy részét.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza