Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Novembertől kötelező a téli gumi Romániában

MTI, 2011. október 12. - szerda 14:01
Címkék: téligumi, Románia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Romániában elvileg november elsejétől kötelező a téli abroncsok használata, nem tudni azonban ki, mikor és milyen módon ellenőrzi a járművek téliesítését, az autóst pedig csak akkor büntetik, ha csúszós úton nyári gumival okoz balesetet.


A bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) szerdai számában emlékeztet: az elmúlt napok során a havas utakon tömegesen szenvedtek balesetet a gépkocsik, az autósok a jelek szerint egyelőre nem készültek fel a télre. Marian Zane, a közúti rendőrség vezetője a Gandul.info portálnak nyilatkozva cáfolta, hogy kötelező lenne a téli gumik felszerelése, ugyanakkor hangsúlyozta: megbírságolható az az autós, aki a jeges-csúszós utakon nyári gumikkal balesetet okoz.

-

Florian Coman, a Közúti Hatóság (ARR) igazgatója szerint több szempontból is hiányos az autóabroncsokra és a közlekedésbiztonságra vonatkozó jogszabály. "Sehol nem található a törvény szövegében például az a kitétel, hogy a téli gumikat meddig kell használni" - emlékeztetett az igazgató.

Elvileg a rendőröknek kellene ellenőrizni, hogy a téliesítés megtörtént-e, de ennek mikéntjét nem pontosította a jogalkotó. Az abroncsokat felszerelő szervizek nem bocsátanak ki igazolást, hogy a gépkocsira milyen évszakban használatos kerekeket tettek, a közúton szolgálatot teljesítő rendőröknek pedig nincsenek meg az eszközeik az ellenőrzéshez - fogalmazott Florian Coman. Hozzátette, a téliesítés elmulasztása kockázatos: 2500 (mintegy 590 euró) és 4000 lej (950 euró) között büntethető az, aki a havas úton nyári gumikkal balesetet, fennakadást okoz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza