Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Novembertől kötelező a téli gumi Romániában

MTI, 2011. október 12. - szerda 14:01
Címkék: téligumi, Románia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Romániában elvileg november elsejétől kötelező a téli abroncsok használata, nem tudni azonban ki, mikor és milyen módon ellenőrzi a járművek téliesítését, az autóst pedig csak akkor büntetik, ha csúszós úton nyári gumival okoz balesetet.


A bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) szerdai számában emlékeztet: az elmúlt napok során a havas utakon tömegesen szenvedtek balesetet a gépkocsik, az autósok a jelek szerint egyelőre nem készültek fel a télre. Marian Zane, a közúti rendőrség vezetője a Gandul.info portálnak nyilatkozva cáfolta, hogy kötelező lenne a téli gumik felszerelése, ugyanakkor hangsúlyozta: megbírságolható az az autós, aki a jeges-csúszós utakon nyári gumikkal balesetet okoz.

-

Florian Coman, a Közúti Hatóság (ARR) igazgatója szerint több szempontból is hiányos az autóabroncsokra és a közlekedésbiztonságra vonatkozó jogszabály. "Sehol nem található a törvény szövegében például az a kitétel, hogy a téli gumikat meddig kell használni" - emlékeztetett az igazgató.

Elvileg a rendőröknek kellene ellenőrizni, hogy a téliesítés megtörtént-e, de ennek mikéntjét nem pontosította a jogalkotó. Az abroncsokat felszerelő szervizek nem bocsátanak ki igazolást, hogy a gépkocsira milyen évszakban használatos kerekeket tettek, a közúton szolgálatot teljesítő rendőröknek pedig nincsenek meg az eszközeik az ellenőrzéshez - fogalmazott Florian Coman. Hozzátette, a téliesítés elmulasztása kockázatos: 2500 (mintegy 590 euró) és 4000 lej (950 euró) között büntethető az, aki a havas úton nyári gumikkal balesetet, fennakadást okoz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza