Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Távhő - Egyre több helyen kapcsolják be a szolgáltatást

MTI, 2011. október 10. - hétfő 16:51
Címkék: távhő,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hideg idő beköszöntével egyre több városban kapcsolják be a szolgáltatók a távfűtést, van, ahol már pénteken fűtöttek, másutt hétfőn indítják el a szolgáltatást. Budapesten már a távfűtött lakások 71 százalékában melegek a radiátorok.


Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője elmondta, a fővárosban 240 ezer lakás fűtését biztosítja a Főtáv Zrt., ezek közül 170.500 lakásban már működik a rendszer.

A Főtáv Zrt. a távfűtést a lakóközösségekkel megkötött szerződéseknek megfelelően indítja el, így a társasházak megállapodásban rögzíthették, hogy milyen napi átlaghőmérséklet esetén kérik a távfűtés beindítását, illetve - melegebb idő esetén - a lekapcsolását.

-

Pécsen a gyors lehűlés miatt már pénteken elindították a szolgáltatást a város több mint 30 ezer távfűtéses lakásában. A Pétáv Kft. ügyvezetője közölte, hogy az indulás zavartalan volt, a szolgáltatás folyamatos.

Pécsen egy 50 négyzetméteres távfűtéses lakás fűtési költsége mintegy 120 ezer forint évente. Ez az egyik legkedvezőbb ár a százezernél magasabb lélekszámú hazai nagyvárosok között.

Debrecen távfűtéses lakásaiban folyamatosan kérik a lakók a fűtés beindítását, a több mint 30 ezer távfűtött lakás 15 százalékában, 4500 lakásban már vasárnap melegek voltak a radiátorok.

A fűtés bekapcsolására folyamatosan érkeznek az igények, ezért a fűtött lakások száma is növekszik, és bár a szolgáltatónak 48 órája van egy-egy igénybejelentés után a fűtés megkezdésére, a kéréstől számított néhány órán belül többnyire melegek a radiátorok.

Miskolcon szombaton kezdte meg a távfűtéses lakások fűtését a Miskolci Hőszolgáltató Kft., tekintettel a hétvégére várt hideg időre.

Ajkán a lakások több mint kétharmadában indította el a hétvégén a távfűtést a Primer Kft. A Bakonyi Erőmű Zrt. ajkai erőművében előállított távhővel fűtött lakásokban él a város lakosságának 70 százaléka.

Veszprémben már csaknem hétszáz lakásban melegek a radiátorok, 47 háztömbben kérték eddig a fűtést a lakók.

Tatabánya 22 ezer fogyasztójánál vasárnap reggel elindította a távfűtést a Komtávhő Zrt. A társaság szeptember közepére az összes lépcsőházat ellenőrizte és légtelenítette, de a fűtésindítás után egy ideig négy telefonvonalon fogadja a hibák bejelentését, mert gyakori, hogy a lakók még az utolsó pillanatban is végeznek radiátorcseréket.

Az indítás után a fűtés ereje a külső hőmérséklethez igazodik. Ha napközben az idő melegszik, az érzékelők csökkentik a hőmennyiséget, 20 fok felett leállítják a fűtést, este pedig növelik az intenzitását.

Győrben hétfőn a hajnali órákban indul a távhőszolgáltatás. A Győr-Szol Zrt. mintegy 24 ezer lakásban szolgáltat távhőt, ha a külső hőmérséklet napi középértéke a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint nem haladja meg a plusz 10 fokot, illetve három egymást követő napon a plusz 12 fokot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza