Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Távhő - Egyre több helyen kapcsolják be a szolgáltatást

MTI, 2011. október 10. - hétfő 16:51
Címkék: távhő,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hideg idő beköszöntével egyre több városban kapcsolják be a szolgáltatók a távfűtést, van, ahol már pénteken fűtöttek, másutt hétfőn indítják el a szolgáltatást. Budapesten már a távfűtött lakások 71 százalékában melegek a radiátorok.


Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője elmondta, a fővárosban 240 ezer lakás fűtését biztosítja a Főtáv Zrt., ezek közül 170.500 lakásban már működik a rendszer.

A Főtáv Zrt. a távfűtést a lakóközösségekkel megkötött szerződéseknek megfelelően indítja el, így a társasházak megállapodásban rögzíthették, hogy milyen napi átlaghőmérséklet esetén kérik a távfűtés beindítását, illetve - melegebb idő esetén - a lekapcsolását.

-

Pécsen a gyors lehűlés miatt már pénteken elindították a szolgáltatást a város több mint 30 ezer távfűtéses lakásában. A Pétáv Kft. ügyvezetője közölte, hogy az indulás zavartalan volt, a szolgáltatás folyamatos.

Pécsen egy 50 négyzetméteres távfűtéses lakás fűtési költsége mintegy 120 ezer forint évente. Ez az egyik legkedvezőbb ár a százezernél magasabb lélekszámú hazai nagyvárosok között.

Debrecen távfűtéses lakásaiban folyamatosan kérik a lakók a fűtés beindítását, a több mint 30 ezer távfűtött lakás 15 százalékában, 4500 lakásban már vasárnap melegek voltak a radiátorok.

A fűtés bekapcsolására folyamatosan érkeznek az igények, ezért a fűtött lakások száma is növekszik, és bár a szolgáltatónak 48 órája van egy-egy igénybejelentés után a fűtés megkezdésére, a kéréstől számított néhány órán belül többnyire melegek a radiátorok.

Miskolcon szombaton kezdte meg a távfűtéses lakások fűtését a Miskolci Hőszolgáltató Kft., tekintettel a hétvégére várt hideg időre.

Ajkán a lakások több mint kétharmadában indította el a hétvégén a távfűtést a Primer Kft. A Bakonyi Erőmű Zrt. ajkai erőművében előállított távhővel fűtött lakásokban él a város lakosságának 70 százaléka.

Veszprémben már csaknem hétszáz lakásban melegek a radiátorok, 47 háztömbben kérték eddig a fűtést a lakók.

Tatabánya 22 ezer fogyasztójánál vasárnap reggel elindította a távfűtést a Komtávhő Zrt. A társaság szeptember közepére az összes lépcsőházat ellenőrizte és légtelenítette, de a fűtésindítás után egy ideig négy telefonvonalon fogadja a hibák bejelentését, mert gyakori, hogy a lakók még az utolsó pillanatban is végeznek radiátorcseréket.

Az indítás után a fűtés ereje a külső hőmérséklethez igazodik. Ha napközben az idő melegszik, az érzékelők csökkentik a hőmennyiséget, 20 fok felett leállítják a fűtést, este pedig növelik az intenzitását.

Győrben hétfőn a hajnali órákban indul a távhőszolgáltatás. A Győr-Szol Zrt. mintegy 24 ezer lakásban szolgáltat távhőt, ha a külső hőmérséklet napi középértéke a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint nem haladja meg a plusz 10 fokot, illetve három egymást követő napon a plusz 12 fokot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

Török Norbert, 2018. július 16.

Tisztelt cím!
Kocsmát üzemeltetek jelenleg.Ezzel egy légtérben lehet-e kiegészítő jel...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Török Norbert, 2018. július 16.

Tisztelt cím!
Kocsmát üzemeltetek jelenleg.Ezzel egy légtérben lehet-e kiegészítő jel...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés