Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Táblagépek váltják fel az étlapot

MTI, 2011. október 10. - hétfő 11:11
Címkék: étlap, táblagép
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vége a papíralapú étlapnak, amelyet valahányszor újra kell nyomtani, amikor a menü megváltozik: digitális táblagépek jelentek meg helyette egyes francia éttermekben.


"Környezetkímélőbb és gazdaságosabb" - mondja Bruni Bazi, a szállodák, éttermek, kávéházak és gyorsbüfék üzemeltetői szövetségének (Synhorcat) fenntartható fejlődésért felelős vezetője.

Az egyébként vitatható környezetvédő jelleg mellett a táblagép a fényképek segítségével teljesebb képet adhatnak a vendégnek az ételekről, illetve a borokról. "Interaktív Franciaország-térképet is installáltunk rá, amelyen feltüntettük az osztrigák és a borok származási helyét, a termékkel és az osztrigatenyésztőkkel kapcsolatos információkkal együtt" - mondja Cédric Lechat, az Osztrigabár nevű étteremlánc marketingigazgatója, amely négy párizsi létesítményét látta el összesen 250 táblagéppel.

-

Christophe Boisselier sommelier (borpohárnok) májusban indította el a borlapot helyettesítő iWinePad alkalmazást, amely "ételek és borok egyeztetése" opciót is tartalmaz.

"Ez igen hasznos, mert az éttermek mindössze két százalékában van borpohárnok. A többi esetben szó sincs arról, hogy a mindig tanácsra kész szakembereket lecseréljük" - így Boisselier.

A digitális éttermet kipróbáló rennes-i éttermek egyikének, a La Réserve-nek a vezetője, Sébastien Blot elmondta, hogy a borfogyasztás július óta 16-20 százalékkal nőtt. "A vendégek saját maguk választják a legdrágább üveg borokat, amelyeket a borpohárnokok nem mindig mertek javasolni".

Nem mindenki osztja a lelkesedést: az Il Ristorante étteremlánc az észak-franciaországi Lille-i üzleteiben féléven át tesztelte az iPadet, majd visszatért a hagyományos étlaphoz. A új technológiai eszköz felfedezése okozta lelkesedés elmúltával ugyanis a vendégek visszakérték a jó öreg hagyományos étlapot - magyarázza Serena Galvagni, a vállalat marketingigazgatója, aki tömören így összegezte a tapasztalatokat: "a vendégek szívesebben beszélnek valakivel, mintsem a képernyőt böngésszék".

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés