Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Táblagépek váltják fel az étlapot

MTI, 2011. október 10. - hétfő 11:11
Címkék: étlap, táblagép
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vége a papíralapú étlapnak, amelyet valahányszor újra kell nyomtani, amikor a menü megváltozik: digitális táblagépek jelentek meg helyette egyes francia éttermekben.


"Környezetkímélőbb és gazdaságosabb" - mondja Bruni Bazi, a szállodák, éttermek, kávéházak és gyorsbüfék üzemeltetői szövetségének (Synhorcat) fenntartható fejlődésért felelős vezetője.

Az egyébként vitatható környezetvédő jelleg mellett a táblagép a fényképek segítségével teljesebb képet adhatnak a vendégnek az ételekről, illetve a borokról. "Interaktív Franciaország-térképet is installáltunk rá, amelyen feltüntettük az osztrigák és a borok származási helyét, a termékkel és az osztrigatenyésztőkkel kapcsolatos információkkal együtt" - mondja Cédric Lechat, az Osztrigabár nevű étteremlánc marketingigazgatója, amely négy párizsi létesítményét látta el összesen 250 táblagéppel.

-

Christophe Boisselier sommelier (borpohárnok) májusban indította el a borlapot helyettesítő iWinePad alkalmazást, amely "ételek és borok egyeztetése" opciót is tartalmaz.

"Ez igen hasznos, mert az éttermek mindössze két százalékában van borpohárnok. A többi esetben szó sincs arról, hogy a mindig tanácsra kész szakembereket lecseréljük" - így Boisselier.

A digitális éttermet kipróbáló rennes-i éttermek egyikének, a La Réserve-nek a vezetője, Sébastien Blot elmondta, hogy a borfogyasztás július óta 16-20 százalékkal nőtt. "A vendégek saját maguk választják a legdrágább üveg borokat, amelyeket a borpohárnokok nem mindig mertek javasolni".

Nem mindenki osztja a lelkesedést: az Il Ristorante étteremlánc az észak-franciaországi Lille-i üzleteiben féléven át tesztelte az iPadet, majd visszatért a hagyományos étlaphoz. A új technológiai eszköz felfedezése okozta lelkesedés elmúltával ugyanis a vendégek visszakérték a jó öreg hagyományos étlapot - magyarázza Serena Galvagni, a vállalat marketingigazgatója, aki tömören így összegezte a tapasztalatokat: "a vendégek szívesebben beszélnek valakivel, mintsem a képernyőt böngésszék".

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2019. február 14.

A nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesetten sz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés