Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Korlátozzák az energiaitalok koffeintartalmát

MTI, 2011. október 07. - péntek 16:41
Címkék: koffein, energiaital
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kanadai kormány szigorúan korlátozza az országban értékesített energiaitalok koffeintartalmát, de nem minősíti azokat kizárólag gyógyszertárban kapható, serkentőszert tartalmazó termékeknek.


A kanadai egészségügyi miniszter, Leona Aglukkaq bejelentette: egy adag energiaital koffeintartalmát a jövőben 180 milligrammban korlátozzák, amely egy közepes bögre kávéban megtalálható mennyiséggel egyezik meg. A koffeintartalom mértéket pedig ezentúl mindig fel kell tüntetni a termékek csomagolásán.

A bevezetésre kerülő limit elég magas lesz ahhoz, hogy ne befolyásolja az energiaitalok nagy részét. Egy 250 milliliteres Red Bullban például 80 milligrammnyi koffein van. Ez kevesebb mint egy átlagos bögre kávé, de kétszer több mint egy normál kóla tartalma.

A kanadai egészségügyi minisztérium szakértői bizottsága korábban azt javasolta, hogy az energiaitalok kerüljenek át a "serkentő-szereket tartalmazó italok" kategóriájába és ennek megfelelően kizárólag a gyógyszertárakban legyenek beszerezhetőek.

Az üdítők átkerültek a "természetes egészségügyi termékek" csoportjába, ám a kormány most visszasorolta azokat az élelmiszerek közé, az összes vonatokozó tartalom-feltüntetési szabály betartásának elvárásával.

A szakértői biztosság szerint egyelőre nem tudni biztosan, hogy a koffein milyen reakcióba lép az energiaitalok többi összetevőjével, amelyek nem találhatóak meg egy átlagos kávéban. A kanadai kormány becslései szerint havonta hétmillió energiaitalt értékesítenek az országban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza