Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Eszméletvesztést is okozhat a hamis légfrissítő

HENT, 2011. október 07. - péntek 13:21
Címkék: légfrissítő, hamisítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Fejfájást, hányingert, sőt eszméletvesztést is okozhat az a hamis Air Wick légfrissítő, amelynek piaci felbukkanásával kapcsolatban a napokban adtak ki figyelmeztetést a brit hatóságok.


Észak-Walesben több mint 160, Manchester városában mintegy 200 hamis légfrissítőt találtak eddig a hatóságok. Az érintett termék az Air Wick Freshmatic Max elektromos légfrissítő készülék, amelyhez hamis utántöltők bukkantak fel a brit piacon.

A Daily Mail beszámolója szerint a szakértők megállapították, hogy a hamisítványok olyan jelentős mennyiségben tartalmaznak metanolt, amely fejfájást, hányingert, hosszabb időn keresztül belélegezve eszméletvesztést is okozhat. Az ügyben azt követően indult vizsgálat, hogy több manchesteri fogyasztó is panasszal fordult a helyi hatóságokhoz, amely szerint a készülék használata mellett erős fejfájást tapasztaltak.

A metanol egy emberi fogyasztásra nem alkalmas gyúlékony alkohol, amelyet rendszerint fagyállókban vagy oldószerként használnak. Az eredeti Air Wick légfrissítők metanoltartalma kevesebb, mint öt százalék, amely egészségre ártalmatlan mennyiségnek számít.

Az ügyben a nyomozás még folyik, a hatóságok egyelőre nem tudják, hogy a hamis utántöltők honnan származnak.

A hatóságok kérik a lakosságot, hogy körültekintően vásároljanak, és amennyiben azt gyanítják, hogy hamisítvány van a birtokukban, ne használják fel azokat, viszont tájékoztassák az illetékes hatósági szerveket tapasztalataikról. A megtalált hamisítványok külső ismertetőjegye, hogy a címke nem ér teljesen körbe a flakonon, így egy szürke sáv láthatóvá válik a fémszínű flakonból.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza