Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Aktív megtakarításba kezdtünk

..., 2011. október 07. - péntek 12:21
Címkék: megtakarítás, AVIVA
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt időszak tőkepiaci mozgásai hatással voltak a megtakarítással rendelkezők biztonságérzetére. Ebben az időszakban még nagyobb odafigyelést igényelnek a hosszú távú befektetéseik, és az Aviva Életbiztosító által végzett felmérés szerint még azok is aktívabban kezelik a pénzügyeiket, akik korábban ezt nem tették.


A megkérdezettek 65%-a nyilatkozott úgy, hogy szeretné befolyásolni megtakarításai kezelését. "Tapasztalataink szerint egyre többen döntenek aktívan a hosszú távra befektetett pénzük sorsáról." - hangsúlyozta Dr. Zolnay Judit, az Aviva Életbiztosító értékesítési és marketing vezérigazgató helyettese.

A hosszú távú befektetések folyamatos figyelemmel kísérése, a növekvő tudatosság abban is megnyilvánul, hogy a dinamikus alapok teljesítményének folyamatos figyelése érdekében is egyre többen veszik igénybe az árfolyamfigyelő szolgáltatást. A stop-loss es start-buy funkciókkal rendelkező őrszem árfolyamfigyelő rendszer segítségével a megtakarítók beállíthatják maguknak azt az árfolyam limitet, amelynél figyelmeztetést várnak a rendszertől, akár fölfelé, akár lefelé mozdul el az adott befektetés árfolyama. "Az árfolyamfigyelő szolgáltatás egyik nagy előnye, hogy tudatosította a megtakarítással rendelkező ügyfeleinkben: el kell dönteniük, hogy adott piaci körülmények között mekkora kockázatot hajlandóak vállalni." - tette hozzá Zolnay Judit.

-

Az Aviva Életbiztosító ügyfeleinek eddig csaknem 40%-a állította be az árfolyamfigyelő szolgáltatást, csaknem 85%-uk az árfolyamszintek mozgásakor automatikus portfólió átrendezést vesz igénybe, 15%-uk döntött úgy, hogy minden alkalommal megvizsgálja a piaci lehetőségeket, és ennek fényében kéri a módosítást. Ők, az eddigi tapasztalatok szerint átlagosan 12%-os árfolyamváltozás esetén kértek figyelmeztetést, majd a befektetési portfólió átalakítását.

"A befektetők óvatossá váltak az utóbbi egy évben, és ez megmutatkozik az árfolyamfigyelő limitek beállításában, valamint a befektetési portfóliójuk diverzifikálásában is. Amíg korábban előfordult, hogy valaki egy, vagy két alapba helyezte a megtakarításait, addig mára átlagosan csaknem 5-féle portfólió között osztják meg pénzüket a megtakarítók." - osztotta meg a felmérés eredményeit az Aviva Életbiztosító vezérigazgató-helyettese. Egyértelmű trend, hogy minél magasabb egy adott alap árfolyam ingadozása, annál fontosabb a megtakarítók számára az árfolyamfigyelő szolgáltatás. A hosszú távú befektetésekhez 20%-os árfolyameltérés esetén javasolt beállítani a stop-loss limitet, mert a hektikus pénz- és tőkepiaci mozgások hatására nem ritka a napon belüli akár 5-6%-os mozgás sem, még a fejlett piacok esetében is. Azok a megtakarítók, akik 10%-nál kisebb árfolyammozgást tudnak elviselni, kifejezetten biztonságra törekvőnek, akik 10-20% között állítják be a limitet, trendkövetők, akik viszont ennél nagyobb határt is megengednek, a nagyobb hozam reményében kifejezetten magas kockázatot is vállaló befektetőnek számítanak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Pataki Krisztián, 2018. február 18.

http://www.kriszvisz.honlapom.com...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Mr. Dékány Endre, 2018. február 18.

Sürgős hitel van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Fred Joseph, 2018. február 17.

Olyan kölcsönt keresel, amely vállalkozást indít vagy számlákat fizet, ezért azért vagyunk ...

Új jelenség a távközlésben: a nomofóbia

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés