Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Aktív megtakarításba kezdtünk

..., 2011. október 07. - péntek 12:21
Címkék: megtakarítás, AVIVA
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt időszak tőkepiaci mozgásai hatással voltak a megtakarítással rendelkezők biztonságérzetére. Ebben az időszakban még nagyobb odafigyelést igényelnek a hosszú távú befektetéseik, és az Aviva Életbiztosító által végzett felmérés szerint még azok is aktívabban kezelik a pénzügyeiket, akik korábban ezt nem tették.


A megkérdezettek 65%-a nyilatkozott úgy, hogy szeretné befolyásolni megtakarításai kezelését. "Tapasztalataink szerint egyre többen döntenek aktívan a hosszú távra befektetett pénzük sorsáról." - hangsúlyozta Dr. Zolnay Judit, az Aviva Életbiztosító értékesítési és marketing vezérigazgató helyettese.

A hosszú távú befektetések folyamatos figyelemmel kísérése, a növekvő tudatosság abban is megnyilvánul, hogy a dinamikus alapok teljesítményének folyamatos figyelése érdekében is egyre többen veszik igénybe az árfolyamfigyelő szolgáltatást. A stop-loss es start-buy funkciókkal rendelkező őrszem árfolyamfigyelő rendszer segítségével a megtakarítók beállíthatják maguknak azt az árfolyam limitet, amelynél figyelmeztetést várnak a rendszertől, akár fölfelé, akár lefelé mozdul el az adott befektetés árfolyama. "Az árfolyamfigyelő szolgáltatás egyik nagy előnye, hogy tudatosította a megtakarítással rendelkező ügyfeleinkben: el kell dönteniük, hogy adott piaci körülmények között mekkora kockázatot hajlandóak vállalni." - tette hozzá Zolnay Judit.

-

Az Aviva Életbiztosító ügyfeleinek eddig csaknem 40%-a állította be az árfolyamfigyelő szolgáltatást, csaknem 85%-uk az árfolyamszintek mozgásakor automatikus portfólió átrendezést vesz igénybe, 15%-uk döntött úgy, hogy minden alkalommal megvizsgálja a piaci lehetőségeket, és ennek fényében kéri a módosítást. Ők, az eddigi tapasztalatok szerint átlagosan 12%-os árfolyamváltozás esetén kértek figyelmeztetést, majd a befektetési portfólió átalakítását.

"A befektetők óvatossá váltak az utóbbi egy évben, és ez megmutatkozik az árfolyamfigyelő limitek beállításában, valamint a befektetési portfóliójuk diverzifikálásában is. Amíg korábban előfordult, hogy valaki egy, vagy két alapba helyezte a megtakarításait, addig mára átlagosan csaknem 5-féle portfólió között osztják meg pénzüket a megtakarítók." - osztotta meg a felmérés eredményeit az Aviva Életbiztosító vezérigazgató-helyettese. Egyértelmű trend, hogy minél magasabb egy adott alap árfolyam ingadozása, annál fontosabb a megtakarítók számára az árfolyamfigyelő szolgáltatás. A hosszú távú befektetésekhez 20%-os árfolyameltérés esetén javasolt beállítani a stop-loss limitet, mert a hektikus pénz- és tőkepiaci mozgások hatására nem ritka a napon belüli akár 5-6%-os mozgás sem, még a fejlett piacok esetében is. Azok a megtakarítók, akik 10%-nál kisebb árfolyammozgást tudnak elviselni, kifejezetten biztonságra törekvőnek, akik 10-20% között állítják be a limitet, trendkövetők, akik viszont ennél nagyobb határt is megengednek, a nagyobb hozam reményében kifejezetten magas kockázatot is vállaló befektetőnek számítanak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza