Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Változatosabban főznek a modern anyák

MTI, 2011. október 05. - szerda 09:01
Címkék: otthon, főzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A modern anyák sokkal vállalkozóbbak a konyhában és huszonöt százalékkal több fogást tudnak elkészíteni, mint az édesanyjuk - állapította meg egy brit kutatás.


A két nemzedék körében készített tanulmány eloszlatta azt a mítoszt, hogy a modern anyák csak gyors és készételeket szolgálnak fel. Huszonöt százalékkal több receptet tudnak, mint elődeik az 1970-es és az 1980-as években és jóval inkább hajlanak egzotikus külföldi ételek főzésére Átlagosan 21 receptet ismernek kívülről és bár előnyben részesítik a brit konyhát, örömmel próbálják ki a nehezebb nemzetközi fogásokat. A 20 és 35 év közötti nők rendszeresen adnak családjuknak olyan ételeket, mint a mexikói fajitas, a kínai konyha sültzöldségei és a currys fogások - mutatta ki a kutatás.

Mintegy harminc évvel ezelőtt édesanyjuk stabil fogásai közé tartozott a hús és két zöldség, sertés vagy bárány szeletek és a burgonyapürével egybesütött húsvagdalék. Az anyáknak az 1970-es és az 1980-as években 17 fogásból álló repertoárjuk volt, amelyet jól ismertek és rendszeresen megfőztek a gyermekeik számára. A különleges kedvencek közé tartozott a héjában főtt burgonya, a halrudacskák és a sült krumpli, valamint a csirkeragu.

Miközben a mai anyák sok olyan ételt főznek, amelyet gyermekként élveztek, változatosabb ételsorral rendelkeznek, amely magában foglalja a házilag készített tésztafogásokat és a szintén házilag készített pizzákat.

A felmérés szerint a televíziós főzőműsorok növekvő száma befolyásolta azoknak az ételeknek a típusait, amelyeket a modern anyák készek megfőzni. Tízből négyen vesznek ötleteket a celeb séfektől és 33 százalékuknak van celeb szakácskönyve. Az ételekkel kapcsolatos weboldalak növekedése szintén arra ösztönözte a nőket, hogy átgondolják a menüjüket.

A tanulmány az októberi Birmingham Food Fest nevű, tíznapos gasztronómiai fesztivál számára készült - írta a The Daily Telegraph című brit lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mrs Bertha, 2018. április 19.

Helló, ez a PATRICIA BERTHA LOAN COMPANY. Ebben a Társaságban élethű lehetőségeket adunk köl...

Telefonok a szervizben

pisti, 2018. április 18.

Ma költöztünk az alábbi céggel:http://koltoztetunk.com/


...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Saja János, 2018. április 14.

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-)
Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft!
...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés