Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Változatosabban főznek a modern anyák

MTI, 2011. október 05. - szerda 09:01
Címkék: otthon, főzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A modern anyák sokkal vállalkozóbbak a konyhában és huszonöt százalékkal több fogást tudnak elkészíteni, mint az édesanyjuk - állapította meg egy brit kutatás.


A két nemzedék körében készített tanulmány eloszlatta azt a mítoszt, hogy a modern anyák csak gyors és készételeket szolgálnak fel. Huszonöt százalékkal több receptet tudnak, mint elődeik az 1970-es és az 1980-as években és jóval inkább hajlanak egzotikus külföldi ételek főzésére Átlagosan 21 receptet ismernek kívülről és bár előnyben részesítik a brit konyhát, örömmel próbálják ki a nehezebb nemzetközi fogásokat. A 20 és 35 év közötti nők rendszeresen adnak családjuknak olyan ételeket, mint a mexikói fajitas, a kínai konyha sültzöldségei és a currys fogások - mutatta ki a kutatás.

Mintegy harminc évvel ezelőtt édesanyjuk stabil fogásai közé tartozott a hús és két zöldség, sertés vagy bárány szeletek és a burgonyapürével egybesütött húsvagdalék. Az anyáknak az 1970-es és az 1980-as években 17 fogásból álló repertoárjuk volt, amelyet jól ismertek és rendszeresen megfőztek a gyermekeik számára. A különleges kedvencek közé tartozott a héjában főtt burgonya, a halrudacskák és a sült krumpli, valamint a csirkeragu.

Miközben a mai anyák sok olyan ételt főznek, amelyet gyermekként élveztek, változatosabb ételsorral rendelkeznek, amely magában foglalja a házilag készített tésztafogásokat és a szintén házilag készített pizzákat.

A felmérés szerint a televíziós főzőműsorok növekvő száma befolyásolta azoknak az ételeknek a típusait, amelyeket a modern anyák készek megfőzni. Tízből négyen vesznek ötleteket a celeb séfektől és 33 százalékuknak van celeb szakácskönyve. Az ételekkel kapcsolatos weboldalak növekedése szintén arra ösztönözte a nőket, hogy átgondolják a menüjüket.

A tanulmány az októberi Birmingham Food Fest nevű, tíznapos gasztronómiai fesztivál számára készült - írta a The Daily Telegraph című brit lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés