Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Harmadával drágulhat a cukor Németországban

MTI, 2011. október 04. - kedd 16:21
Címkék: cukor, drágulás, Németország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Németországban a legnagyobb kiskereskedelmi diszkontlánc egyszerre 31 százalékkal emelte a cukor árát, a lépést várhatóan a versenytársak is követik, a cukor így nagyjából harmadával drágulhat.


Az Aldi Süd üzleteiben a kristálycukor kilogrammonkénti ára 65 centről 85 centre (192 forintról 252 forintra) emelkedett október elején. A kiskereskedelmi szektor legtöbb szereplője várhatóan hamarosan követi a lépést, mert a tapasztalatok szerint a szupermarket hálózatok az Aldi áraihoz igazítják a diszkontok termékeivel versenyző saját márkás termékek árát.

A cukor így nagyjából egyharmadával drágulhat Németországban, de több szomszédos országhoz képest még mindig olcsó marad. Lengyelországban például októberig kétszer annyiba került a cukor, mint Németországban, ezért a határ menti áruházakban a bevásárló turizmus miatt hónapok óta korlátozni kell az egyszerre vásárolható maximális mennyiséget.

Németországban a diszkontláncok két éve kezdődött árháborúja vitte le a cukor árát. Az egy kilogrammos kiszerelésű kristálycukornál a licit 85 centről indult, és először 69 centnél állt meg, majd az Aldi tavaly októberben 65 centre szállította le az árat.

A 65 cent több mint 10 éve a legalacsonyabb ár. Ágazati elemzők hónapokkal korábban figyelmeztettek, hogy ez a szint hosszabb távon tarthatatlan, egyebek között a rossz idei termés miatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés