Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Harmadával drágulhat a cukor Németországban

MTI, 2011. október 04. - kedd 16:21
Címkék: cukor, drágulás, Németország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Németországban a legnagyobb kiskereskedelmi diszkontlánc egyszerre 31 százalékkal emelte a cukor árát, a lépést várhatóan a versenytársak is követik, a cukor így nagyjából harmadával drágulhat.


Az Aldi Süd üzleteiben a kristálycukor kilogrammonkénti ára 65 centről 85 centre (192 forintról 252 forintra) emelkedett október elején. A kiskereskedelmi szektor legtöbb szereplője várhatóan hamarosan követi a lépést, mert a tapasztalatok szerint a szupermarket hálózatok az Aldi áraihoz igazítják a diszkontok termékeivel versenyző saját márkás termékek árát.

A cukor így nagyjából egyharmadával drágulhat Németországban, de több szomszédos országhoz képest még mindig olcsó marad. Lengyelországban például októberig kétszer annyiba került a cukor, mint Németországban, ezért a határ menti áruházakban a bevásárló turizmus miatt hónapok óta korlátozni kell az egyszerre vásárolható maximális mennyiséget.

Németországban a diszkontláncok két éve kezdődött árháborúja vitte le a cukor árát. Az egy kilogrammos kiszerelésű kristálycukornál a licit 85 centről indult, és először 69 centnél állt meg, majd az Aldi tavaly októberben 65 centre szállította le az árat.

A 65 cent több mint 10 éve a legalacsonyabb ár. Ágazati elemzők hónapokkal korábban figyelmeztettek, hogy ez a szint hosszabb távon tarthatatlan, egyebek között a rossz idei termés miatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés