Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Dánia bevezette a zsíradót

MTI, 2011. október 03. - hétfő 13:51
Címkék: zsír, adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Dánia elsőként a világon adót vetett ki az élelmiszerek zsírtartalmára, a boltok és a lakosság bespájzolt a még adómentes készletekből.


Szombattól egy kilogramm zsírsav után 16 koronát (mintegy 400 forint) kell fizetni, mindegy, hogy az vajban, tejben, húsban, pizzában vagy készételben van jelen. Az intézkedéssel mérsékelni akarják a zsírfogyasztást, az egészségesebb táplálkozásra akarják szorítani az embereket. A dánok azonban időben hatalmas készleteket vásároltak fel, míg az iparszövetség "bürokratikus rémálom" miatt panaszkodik.

"Arra kényszerültünk, hogy raktárainkat tonnányi vajjal és margarinnal töltsük fel, hogy vásárlóink igényeit kielégítsük" - mondta Sören Jörgensen az Arla tejipari konszern munkatársa. Christian Jensen, egy koppenhágai szupermarket vezetője "kaotikus hétről" beszélt. "Rengeteg polc ürült ki. Az emberek teletömték mélyhűtőjüket" - mondta. Mindazonáltal Jensen nem hisz abban, hogy az új adónem befolyásolja az emberek étkezési szokásait. "Ha az emberek süteményre vágynak, akkor megveszik" - nyilatkozta.

A dán iparszövetség egyik szóvivője az új bonyolult rendszer miatt panaszkodott, amely az élelmiszergyártók munkáját növeli meg. Nemcsak az élelmiszer zsírtartalmát kell maguknak kimutatniuk, hanem az előállításkor felhasznált zsírt is, mint például a sütőolajat. Minden élelmiszerre új árat kel megállapítani, amelynek költségeit végül is a fogyasztók állják.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. október 04. - kedd 08:22

Úgy látom,hogy a tolvajlás ezen formája igen gyorsan elterjedt az összes országban.Ebben a magyar kormány is nagy kiagyaló és élenjáró.Kíváncsi lennék,hogy pl.: a vaj helyett mit ajánlanak a kenyérre csak nem a semmivel sem egészségesebb művajakat tele a már ezerszer megbukott E-ennyivel meg annyival? Egyéb ként az országok vezetői nagy ívben tesznek az emberek egészségére csak az újabb pénzlenyúlás a cél.

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés