Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Betiltott cigaretta automaták Angliában

MTI, 2011. október 03. - hétfő 12:41
Címkék: cigaretta,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Betiltották a cigarettákat kínáló automatákat Angliában, a hatóságok akár 2500 fontos büntetést is kiszabhatnak, ha valaki továbbra is ilyen készülékeket üzemeltet.


Az automaták betiltásáról szóló jogszabály szombaton lépett életbe, de Nagy-Britannia többi országrészében, így Walesben, Skóciában és Észak-Írországban - még - nincs hatályban.

A londoni egészségügyi minisztérium mindenekelőtt a fiatalokat akarja védeni az intézkedéssel. "Lényegében minden dohányos már 18. születésnapja előtt rászokott" - világított rá a kormány.

Angliában becslések szerint évente 35 millió cigarettához jutottak hozzá automatákból a fiatalok, noha törvény tiltja, hogy dohányterméket vehessenek.

Egészségvédő szervezetek üdvözölték a kormány lépését, vendéglátósok viszont az üzletükbe való beavatkozásként tekintenek rá. Szerintük a pubokban meghirdetett dohányzási tilalom is súlyos gondokat okozott nekik.

A kormány tervei szerint az automaták betiltása csak az első lépés, a jövőben betiltanák az üzletekben elhelyezett dohányhirdetéseket is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2019. március 23.

Ha sürgős hitelre van szüksége a pénzügyi igények megoldásához, akkor €3000 és €80 000...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés