Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Népszámlálás - Tesztet kellett írniuk a számlálóbiztosoknak

MTI, 2011. szeptember 30. - péntek 13:31
Címkék: népszámlálás, KSH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tesztet kellett írnia az október 1. és 31. között tartandó népszámlálás mintegy 40 ezer számlálóbiztosának ahhoz, hogy megkapja a munkát - mondta Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője.


Kiemelte: a számlálóbiztosokat az önkormányzatok választották ki, mert azok ismerik a legjobban az adott települést és azokat, akik a leginkább alkalmasak erre a feladatra. A biztosoknak kellő ismertséggel kell rendelkezniük a helyi közösségben, és hiteleseknek kell lenniük, olyanoknak, akiknek a szavára adnak az emberek - tette hozzá.

Közlése szerint a számlálóbiztosok munkáját ellenőrző mintegy 7500 felülvizsgálót a KSH-alkalmazott területfelelősök választották ki, akik a megyeszékhelyeken dolgoznak. Minden felülvizsgáló öt számlálóbiztost felügyel, illetve segít a munkájában. Közöttük sok az egykori, nyugdíjas KSH-dolgozó, de olyan is van, aki csak belekóstolt a népszámlálás folyamatába, illetve aki már harmadszorra vagy negyedszerre vállalja a feladatot.

Virágh Eszter utalt arra, hogy a népszámlálás kizárólag erre az évre vonatkozó költségei tizennégymilliárd forintot tesznek ki, egyebek mellett ebből fizetik az önkormányzatok a számlálóbiztosokat. (Az idei népszámlálás összesen 19 milliárd forintba kerül, de ebben benne vannak az eddigi 4 év előkészületének és két korábbi próbanépszámlálásnak a költségei is). A szóvivő összehasonlításként elmondta, hogy a KSH a népszámlálástól független éves alapköltségvetése nem éri el a 10 milliárd forintot, amely az egyéb, ugyancsak fontos, folyamatos munka fedezetéül szolgál.

A népszámlálás munkálatainak koordinálására az egyébként mással foglalkozó, folyamatos munkát végző KSH-alkalmazottak közül választottak ki egy több száz tagú csapatot, ők nyártól év végéig aktívan közreműködnek a szükséges feladatok ellátásában - tette hozzá a népszámlálási szóvivő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés