Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Népszámlálás - Tesztet kellett írniuk a számlálóbiztosoknak

MTI, 2011. szeptember 30. - péntek 13:31
Címkék: népszámlálás, KSH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tesztet kellett írnia az október 1. és 31. között tartandó népszámlálás mintegy 40 ezer számlálóbiztosának ahhoz, hogy megkapja a munkát - mondta Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője.


Kiemelte: a számlálóbiztosokat az önkormányzatok választották ki, mert azok ismerik a legjobban az adott települést és azokat, akik a leginkább alkalmasak erre a feladatra. A biztosoknak kellő ismertséggel kell rendelkezniük a helyi közösségben, és hiteleseknek kell lenniük, olyanoknak, akiknek a szavára adnak az emberek - tette hozzá.

Közlése szerint a számlálóbiztosok munkáját ellenőrző mintegy 7500 felülvizsgálót a KSH-alkalmazott területfelelősök választották ki, akik a megyeszékhelyeken dolgoznak. Minden felülvizsgáló öt számlálóbiztost felügyel, illetve segít a munkájában. Közöttük sok az egykori, nyugdíjas KSH-dolgozó, de olyan is van, aki csak belekóstolt a népszámlálás folyamatába, illetve aki már harmadszorra vagy negyedszerre vállalja a feladatot.

Virágh Eszter utalt arra, hogy a népszámlálás kizárólag erre az évre vonatkozó költségei tizennégymilliárd forintot tesznek ki, egyebek mellett ebből fizetik az önkormányzatok a számlálóbiztosokat. (Az idei népszámlálás összesen 19 milliárd forintba kerül, de ebben benne vannak az eddigi 4 év előkészületének és két korábbi próbanépszámlálásnak a költségei is). A szóvivő összehasonlításként elmondta, hogy a KSH a népszámlálástól független éves alapköltségvetése nem éri el a 10 milliárd forintot, amely az egyéb, ugyancsak fontos, folyamatos munka fedezetéül szolgál.

A népszámlálás munkálatainak koordinálására az egyébként mással foglalkozó, folyamatos munkát végző KSH-alkalmazottak közül választottak ki egy több száz tagú csapatot, ők nyártól év végéig aktívan közreműködnek a szükséges feladatok ellátásában - tette hozzá a népszámlálási szóvivő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Harki8ns Szilvia, 2018. február 24.

Sajnos a CCC cipőboltban vásárolt valamennyi - összesen három pár- cipő kevesebb mint négy h...

Fogyasztóvédelem és cipővásárlás

Patricia Martins, 2018. február 23.

A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyo...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Pataki Krisztián, 2018. február 18.

http://www.kriszvisz.honlapom.com...

Kezdő költözők, profi költöztetők

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés