Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Parkolási díjakat csökkent a Fővárosi Közgyűlés

MTI, 2011. szeptember 28. - szerda 12:51
Címkék: parkolás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Óránkénti 160 forintra csökkenti Budapest a pesti alsó rakpart XIII. kerületi részén a parkolási díj összegét, mert kevesen használják a parkolókat. A képviselők az erről szóló előterjesztést 29 igen és 2 tartózkodás mellett fogadták el szerdán. Csökken a parkolási díj a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron is.


György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a pesti alsó rakpart XIII. kerületi részén korábban, amikor nem kellett fizetni, 100 százalék felett volt a kihasználtság. A várakozási díj bevezetése után ez a mutató 15 százalékra csökkent; ennek nagy részét pedig a szabálytalanul parkoló autók teszik ki, amelyek után nem fizetnek parkolási díjat.

A főpolgármester-helyettes azt javasolta, hogy 240-ről 160 forintra csökkentsék a várakozási díj mértékét óránként. Az az autós, aki 3 órára megfizeti a parkolási díjat, az üzemidő végéig várakozhat ugyanazon a helyen.

Csökken a Szilágyi Erzsébet fasoron is a várakozási díj mértéke a Pázsit utca és a Házmán utca között, ahol idén januártól kell fizetni. A járművel itt várakozóknak az eddigi 320 forint helyett 240 forintot kell fizetnie.

Az alsó rakpart V. kerületi részén, ahol jelenleg 400 forintot kell fizetni óránként, György István azt javasolta, hogy ne változtassanak a díjakon. Bár csökkent a kihasználtság, hamarosan buszparkolókat fognak kialakítani, ami csökkenti a személyautók parkolóhelyeinek számát.

A pótdíj kiszabásáról szóló értesítésen a jövőben fel kell majd tüntetni a türelmi időt, vagyis azt, hogy az ellenőrzéstől számított 5 percen belül nem kell fizetni a bírságért, ha a jármű vezetőjének van érvényes parkolójegye erre az időszakra.

Változik a szabálytalanul tárolt járművekre vonatkozó passzus is, ezentúl az üzemképtelen járművet szabálytalanul tároló autósok szabálysértést követnek el, és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza