Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Alig panaszkodnak a fürdővendégek Vas megyében

MTI, 2011. szeptember 28. - szerda 11:31
Címkék: fürdő, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Háromezer panasz érkezik egy évben a hazai gyógyfürdőkre, ami a Magyar Fürdőszövetség elnöke szerint sok, ugyanakkor a 20 milliós vendégszámhoz képest kifejezetten jó statisztikai aránynak mondható. A vasi fürdőkről szerinte elmondható, hogy azokba az átlagnál több turista jár, viszont az átlagosnál kevesebbet panaszkodnak rájuk.


Vancsura Miklós elmondta: a panaszok többsége még mindig a műszaki jellegű problémákra mutat, nem működik a jegykiadó automata, nem elég meleg a gőzkabin, a panaszok közel 20 százalékában érintett a személyzet is.

Ezekben a panaszokban elsősorban a fürdők működési rendjére panaszkodnak a vendégek. Több panasz érkezett arra, hogy a fürdők döntéshozói rosszul szabják meg a nyitva tartást, vagy rosszul állapítják meg a jegyek árait.

Sok panasz érkezik azzal kapcsolatban is, hogy a fürdők úszómesterei túlságosan szigorúan tartatják be a szabályokat.

A 3000 panasz ellenére a magyar fürdőkben dolgozókat vendégbarátnak tartja a fürdőzők többsége. Különösen így igaz ez a vasi fürdőkre, amelyekbe az átlagnál több külföldi turista is jár, és az átlagnál kevesebbet panaszkodnak rájuk - nyilatkozta Vancsura Miklós, aki egyben a Sárvári Gyógy- és Wellness fürdő igazgatója is.

Hozzátette: a Turizmus Világnapja alkalmából ismét meghirdették a magyar fürdőkultúra napját, amit október 7-én tartanak. Ezen a napon közel ötven fürdőben, így a vasi fürdőkben is színes, ismeretterjesztő programokkal és meghosszabbított nyitva tartással várják majd a vendégeket.

A Turizmus Világnapján kedden többek között a sárvári fürdőbelépőket és bükfürdői sörtérképet osztogattak Budapesten.

Az apróbb ajándékok osztogatásába bekapcsolódott a Magyar Turizmus Zrt. is, amelynek vezetői csokoládéval kedveskedtek az arra járóknak. A szoboravatáson elhangzott: a magyar fürdőkre keveset panaszkodnak a turisták, különösen igaz ez a vasi turisztikai központokra.

A turistákat egy látványos élőszoborral is megajándékozták, amely egész nap mosolyt csalt a Vörösmarty téren nézelődő külföldiek arcára. A szobrot Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Vancsura Miklós leplezte le.

A szobor az "elégedett turistát ábrázolta", amelynek megjelenítésével arra az új kutatási eredményre szerették volna felhívni a figyelmet, amely szerint a hazai fürdőkbe járók igen elégedettek az ezekben található szolgáltatásokkal. Mint mondta: Idén várhatóan 25 millió vendég vált belépőjegyet a magyar fürdőkbe. Augusztusig bezárólag az egész évre tervezett belépőjegyek 70 százalékát már értékesítették a magyar fürdők.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza