Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több helyen lesz fogható szobaantennával a digitális tévéadás

MTI, 2011. szeptember 27. - kedd 13:11
Címkék: digitális tv, előfizetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Valamennyi közszolgálati műsor egy frekvenciáról lesz elérhető a MindDig TV szolgáltatásában péntektől, javul a képminőség, és több helyen lehet majd szobaantennával fogni a digitális adásokat - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint az MTVA-val kötött új műsorterjesztési szerződés alapján az Antenna Hungária Zrt. 2011. szeptember 30-án (pénteken) közszolgálati multiplexet - az A jelű multiplexen - alakít ki, ezáltal a Duna Televízió, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió műsorai októbertől közös multiplexen találhatók meg, így nem fordulhat elő, hogy csak az egyik vagy a másik köztelevízió műsora legyen látható.

Szeptember 30-ától a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének további javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak, így jelentősen kibővül a digitális földfelszíni televíziós kínálat.

mindigtv

A Duna programja hagyományos felbontásban lesz látható, ugyanakkor a Duna II Autonómiát felváltó Duna 2 nagyfelbontásra (HD) vált, ezért előfordulhat, hogy egyes kábeltévé hálózatokban a két csatorna programhelye felcserélődik. Az eddig tesztjelleggel elérhető Magyar Rádió műsorai pedig állandó szerződéses alapon lesznek jelen a digitális földfelszíni platformon.

A közszolgálati multiplex megvalósítása érdekében számos programot az A multiplexről a C multiplexre tesznek át: a TV2-t, az RTL Klubot, a euronewst, a HírTV-t, az ATV-t, a SportKlubot, az Info Channelt és a NeoFM-et.

Az MTVA közleménye szerint a szolgáltatások vételi lehetőségei tovább javulnak, egyes helyeken, ahol korábban kizárólag tetőantennás vétellel lehetett venni a digitális földfelszíni adásokat, most előfordulhat, hogy kültéri, ablak mellé helyezett antenna, vagy szobaantenna is elegendő lesz a stabil vételhez. A leglátványosabb javulás az Alföldön és a Kisalföldön várhatóa vételi viszonyokban.

A közlemény szerint négy régióban - Budapest, Karancs-Salgótarján, Békéscsaba és Vasvár - az A és B multiplexek frekvenciáit felcserélik, ezekben a körzetekben a közszolgálati csatornák a 38-as csatornán (610 MHz) lesznek elérhetők, mely szintén könnyebb vételt tesz lehetővé. Budapest körzetében emellett növelik az A multiplex sugárzási teljesítményét, így mostantól olyan helyen is érdemes megkísérelni a régióban a vételt, ahol ez eddig nem volt lehetséges.

Az új csatornakiosztás és frekvenciacserék miatt pénteken 9.30 és 12 óra között leállítják a sugárzást. Az újraindítás után sok vevőkészülék automatikusan elvégzi az újrahangolást, más készülékeket azonban manuálisan kell újrahangolni.

A változás elsősorban azokat a nézőket érinti, akik tető- vagy szobaantennával, esetenként kábeltévé hálózaton keresztül a MinDig TV szolgáltatás részeként a közszolgálati műsorokat nézik. Ezek közül mindenképpen érinti a Duna és Duna 2 nézőit az ország egész területén, továbbá a budapesti, a karancsi, a salgótarjáni, a békéscsabai és a vasvári adók vételkörzetében élő m1, m2 és kereskedelmi csatornák nézőit, emellett - tévékészüléktől és vevődekódertől függően - máshol élő m1 és m2 nézőket is érinthet.

Az átállás nem érinti az m1 analóg földfelszíni műsorterjesztését, valamint a Dunát és a Duna 2-t műholdvevővel nézőket sem. Utóbbiak esetében folyamatban van a műholdváltás, ami független a mostani - földfelszíni - műsorterjesztési változásoktól. Nem érinti továbbá a műholdas és kábeltévé előfizetőket, náluk a műsorterjesztő szolgáltató végzi el a szükséges beállításokat - olvasható az MTVA közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza