Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több helyen lesz fogható szobaantennával a digitális tévéadás

MTI, 2011. szeptember 27. - kedd 13:11
Címkék: digitális tv, előfizetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Valamennyi közszolgálati műsor egy frekvenciáról lesz elérhető a MindDig TV szolgáltatásában péntektől, javul a képminőség, és több helyen lehet majd szobaantennával fogni a digitális adásokat - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint az MTVA-val kötött új műsorterjesztési szerződés alapján az Antenna Hungária Zrt. 2011. szeptember 30-án (pénteken) közszolgálati multiplexet - az A jelű multiplexen - alakít ki, ezáltal a Duna Televízió, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió műsorai októbertől közös multiplexen találhatók meg, így nem fordulhat elő, hogy csak az egyik vagy a másik köztelevízió műsora legyen látható.

Szeptember 30-ától a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének további javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak, így jelentősen kibővül a digitális földfelszíni televíziós kínálat.

mindigtv

A Duna programja hagyományos felbontásban lesz látható, ugyanakkor a Duna II Autonómiát felváltó Duna 2 nagyfelbontásra (HD) vált, ezért előfordulhat, hogy egyes kábeltévé hálózatokban a két csatorna programhelye felcserélődik. Az eddig tesztjelleggel elérhető Magyar Rádió műsorai pedig állandó szerződéses alapon lesznek jelen a digitális földfelszíni platformon.

A közszolgálati multiplex megvalósítása érdekében számos programot az A multiplexről a C multiplexre tesznek át: a TV2-t, az RTL Klubot, a euronewst, a HírTV-t, az ATV-t, a SportKlubot, az Info Channelt és a NeoFM-et.

Az MTVA közleménye szerint a szolgáltatások vételi lehetőségei tovább javulnak, egyes helyeken, ahol korábban kizárólag tetőantennás vétellel lehetett venni a digitális földfelszíni adásokat, most előfordulhat, hogy kültéri, ablak mellé helyezett antenna, vagy szobaantenna is elegendő lesz a stabil vételhez. A leglátványosabb javulás az Alföldön és a Kisalföldön várhatóa vételi viszonyokban.

A közlemény szerint négy régióban - Budapest, Karancs-Salgótarján, Békéscsaba és Vasvár - az A és B multiplexek frekvenciáit felcserélik, ezekben a körzetekben a közszolgálati csatornák a 38-as csatornán (610 MHz) lesznek elérhetők, mely szintén könnyebb vételt tesz lehetővé. Budapest körzetében emellett növelik az A multiplex sugárzási teljesítményét, így mostantól olyan helyen is érdemes megkísérelni a régióban a vételt, ahol ez eddig nem volt lehetséges.

Az új csatornakiosztás és frekvenciacserék miatt pénteken 9.30 és 12 óra között leállítják a sugárzást. Az újraindítás után sok vevőkészülék automatikusan elvégzi az újrahangolást, más készülékeket azonban manuálisan kell újrahangolni.

A változás elsősorban azokat a nézőket érinti, akik tető- vagy szobaantennával, esetenként kábeltévé hálózaton keresztül a MinDig TV szolgáltatás részeként a közszolgálati műsorokat nézik. Ezek közül mindenképpen érinti a Duna és Duna 2 nézőit az ország egész területén, továbbá a budapesti, a karancsi, a salgótarjáni, a békéscsabai és a vasvári adók vételkörzetében élő m1, m2 és kereskedelmi csatornák nézőit, emellett - tévékészüléktől és vevődekódertől függően - máshol élő m1 és m2 nézőket is érinthet.

Az átállás nem érinti az m1 analóg földfelszíni műsorterjesztését, valamint a Dunát és a Duna 2-t műholdvevővel nézőket sem. Utóbbiak esetében folyamatban van a műholdváltás, ami független a mostani - földfelszíni - műsorterjesztési változásoktól. Nem érinti továbbá a műholdas és kábeltévé előfizetőket, náluk a műsorterjesztő szolgáltató végzi el a szükséges beállításokat - olvasható az MTVA közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza