Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megállt a fogyasztói bizalom romlása Németországban

MTI, 2011. szeptember 27. - kedd 10:01
Címkék: fogyasztói bizalom
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Németországban a várt csökkenés helyett stabilizálódott a fogyasztói bizalom a Gfk piackutató intézet kedden megjelent felmérése szerint.


Az Európai Unió legnépesebb államában a fogyasztók tartanak ugyan a konjunktúra lassulásától és ezért mindinkább tartózkodnak a nagy értékű fogyasztási cikkek vásárlásától, a kedvező munkaerő-piaci helyzet alapján viszont jónak ítélik meg személyes pénzügyi helyzetük várható alakulását, az általános fogyasztói bizalom romlása így megállt.

Az októberre előre tekintő összetett fogyasztói bizalmi index 5,2 pont volt, nem változott szeptemberhez képest. Elemzők csökkenésre, 5,0 pontra számítottak. Augusztusban még 5,3 ponton állt a mutató.

A konjunktúra várható alakulásáról - vagyis a gazdasági kilátásokról - alkotott véleményeket kifejező almutató tovább zuhant, 4,8 pontra, 2010 májusa óta a legalacsonyabb szintre esett a szeptemberi 13,4 pontról. Augusztus elején, a pénzügyi piacokon eluralkodott feszültség megjelenése előtt még 44,6 ponton állt a fogyasztói várakozások indexe.

A válsághangulat hatására a fogyasztók óvatosabbak lettek, erre utal, hogy a nagyobb értékű cikkek beszerzésére vonatkozó vásárlási hajlandóságot kifejező almutató 7,2 ponttal 29,7 pontra csökkent. Ez azonban a sokéves átlagot tekintve még mindig magas szint, ami a Gfk kutatói szerint részben azzal magyarázható, hogy az euróválság miatt gyengül a közös pénzbe vetett bizalom, ezért pedig sokan inkább nagy értékű, tartós fogyasztási cikkekre fordítják a pénzüket megtakarítás helyett.

A vásárlási hajlandóság viszonylag magas szintjét a kedvező munkaerő-piaci helyzet is magarázza. A stabil foglalkoztatás és a csökkenő munkanélküliség a személyes pénzügyi helyzet várható alakulásának megítélésére is hat, a jövedelmi helyzetre vonatkozó várakozásokat kifejező almutató így 35,1 pontra emelkedett, szeptemberhez képest 7,5 ponttal nőtt. Ugyanakkor a gazdaság lassulásának eredményeképpen az infláció emelkedése is megállhat, ami stabilizálja a vásárlóerőt és javítja a fogyasztói hangulatot - áll a Gfk jelentésében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza