Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vizsgálódik a rendőrség a hamis tejpor ügyben

MTI, 2011. szeptember 23. - péntek 17:21
Címkék: hamisítás, tejpor
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bár az első jelzések még tavasszal érkeztek a hatóságokhoz az országba importált hamisított tejporról, még mindig nem zárultak le az ügyben indított hatósági eljárások - írta pénteki számában a Napi Gazdaság, amely szerint az ügyben már a rendőrség is vizsgálódik.


A lap emlékeztetett: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kezdeményezésére a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal még június végén országos tejporellenőrzési vizsgálatot indított. Az akció során több tétel növényi zsír felhasználásával készített anyagot találtak, amelyeknél a tejpor elnevezés jogszabálysértőnek és a fogyasztó megtévesztésére alkalmasnak bizonyult.

Az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek utasították az első magyarországi forgalomba hozókat a hamisított termékek kivonásáról. A makói Galla Társas Kft. hitelt érdemlően igazolta, hogy eleget tett ennek és a tejport visszaküldte a származási országba. A Várda-Impes Kft. azonban - mint a lap írta - nem működött együtt a hatósággal, és nem adta át az áru nyomon követéséhez szükséges dokumentumokat. A hivatal büntetőeljárást kezdeményezett.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2019. november 18.

Hé, hitelkeresők, szükség van-e sürgősségi hitelre vállalkozás indításához, adóssághit...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés