Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megszigorították a valutaváltást Ukrajnában

MTI, 2011. szeptember 23. - péntek 14:41
Címkék: valuta, Ukrajna,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csak személyigazolvány felmutatásával, nagyobb összegek esetében pedig a személyes adatok felvétele mellett vásárolható vagy adható el valuta péntektől Ukrajnában.


Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) 2011. szeptember 8-án kiadott rendelete értelmében a mostani hétvégétől csak személyazonossági okmánnyal váltható bármilyen összegű valuta. Kisebb összegek váltásakor elegendő a személyigazolvány felmutatása, ebben az esetben az ügyletet lebonyolító bank csak az ügyfél nevét rögzíti, ám 50 ezer hrivnya (kb. 1,25 millió forint) fölött a pénzintézet a személyes adatokat is felveszi.

A kijevi Szegodnya című napilap pénteki számának online kiadása szerint a lakosság körében meglehetős riadalmat keltett intézkedés bevezetését az ukrán jegybank a pénzmosás és az illegális úton szerzett jövedelmek legalizálása elleni küzdelem fokozásával magyarázza.

Az újság szerint az ukránok leginkább attól tartanak, hogy a bankok mostantól minden személyes adatukhoz hozzájutnak, amikor pénzt váltanak, sőt nagyobb összegek esetében a személyigazolványukról fénymásolat is készül. Az emberek attól is félnek, hogy az adataikat a pénzintézetek az adóhatósághoz továbbítják. Mi több, vannak olyan vélemények, amelyek szerint szélhámos banki alkalmazottak bűnözőknek is kiadhatják az adataikat - állítja lap.

A közvélemény megnyugtatása végett Szergej Sumihin, az ukrán jegybank sajtószóvivője az újságnak elmondta, a valutát váltó ügyfelek személyes adatai az adott bankon belül maradnak, azokat banktitokként fogják kezelni, minden egyéb feltételezés nem több puszta szóbeszédnél. Azt is megerősítette, hogy a pénzváltás feltételeit a pénzmosás elleni küzdelmet koordináló nemzetközi szervezet (FATF) követelésére szigorították meg Ukrajnában.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza