Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Költözik a posta 142 településen

MTI, 2011. szeptember 22. - csütörtök 12:01
Címkék: posta, IKSZT
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT) épületébe helyezi át szolgáltatását a Magyar Posta 142 kistelepülésen a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a társaság között létrejött megállapodás alapján - jelentette be V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár és Geszti László, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.


V. Németh Zsolt hangsúlyozta, hogy vidékfejlesztési forrásból 635 helyen újulnak meg a közösségi térként működő épületek, ebből az idén 400 kezdi meg tevékenységét. Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek új szolgáltatási modellt is jelentenek, amelyben lehetőséget kapnak a vállalkozók, az állami szervezetek is, és ebbe a koncepcióba illeszkedik bele a postai szolgáltatás nyújtása is.

Geszti László vezérigazgató kiemelte: az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terekbe történő betelepülés révén lehetővé válik, hogy kulturált postai szolgáltatást nyújtsanak az érintett kistelepüléseken is, hozzájáruljanak a helyi közösségi élethez, és bővítsék portfóliójukat pénzforgalmi és kereskedelmi területen.

Varga Dezső, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a korszerűsítésre szoruló épületekben lévő postákat költöztetik át a 142 kistelepülésen a közösségi terekbe, a nyitva tartást a helyi igényeknek megfelelően alakítják ki.

Kérdésre válaszolva Varga Dezső közölte: a beköltözés annak a függvénye, mikorra készülnek el a felújított épületek. A korszerűsítésre szoruló ingatlanok sorsáról a vagyongazdálkodás keretében születik döntés.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) 635 önkormányzat, civil szervezet nyert az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek pályázaton, a beruházás összértéke 25,4 milliárd forint. Az idén már 110 közösségi teret átadtak.

A programban többnyire kihasználatlan épületek felújítása és műszaki korszerűsítése révén alakulnak ki a közösségi szolgáltató terek.

Az IKSZT egyszerre épület, szolgáltatásszervezési modell és közösségi tér, amelynek feladata, hogy a kisebb lélekszámú települések számára is elérhetővé tegyen bizonyos alapszolgáltatásokat, elősegítse a helyi közösségi kezdeményezéseket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés