Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Költözik a posta 142 településen

MTI, 2011. szeptember 22. - csütörtök 12:01
Címkék: posta, IKSZT
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT) épületébe helyezi át szolgáltatását a Magyar Posta 142 kistelepülésen a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a társaság között létrejött megállapodás alapján - jelentette be V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár és Geszti László, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.


V. Németh Zsolt hangsúlyozta, hogy vidékfejlesztési forrásból 635 helyen újulnak meg a közösségi térként működő épületek, ebből az idén 400 kezdi meg tevékenységét. Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek új szolgáltatási modellt is jelentenek, amelyben lehetőséget kapnak a vállalkozók, az állami szervezetek is, és ebbe a koncepcióba illeszkedik bele a postai szolgáltatás nyújtása is.

Geszti László vezérigazgató kiemelte: az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terekbe történő betelepülés révén lehetővé válik, hogy kulturált postai szolgáltatást nyújtsanak az érintett kistelepüléseken is, hozzájáruljanak a helyi közösségi élethez, és bővítsék portfóliójukat pénzforgalmi és kereskedelmi területen.

Varga Dezső, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a korszerűsítésre szoruló épületekben lévő postákat költöztetik át a 142 kistelepülésen a közösségi terekbe, a nyitva tartást a helyi igényeknek megfelelően alakítják ki.

Kérdésre válaszolva Varga Dezső közölte: a beköltözés annak a függvénye, mikorra készülnek el a felújított épületek. A korszerűsítésre szoruló ingatlanok sorsáról a vagyongazdálkodás keretében születik döntés.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) 635 önkormányzat, civil szervezet nyert az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek pályázaton, a beruházás összértéke 25,4 milliárd forint. Az idén már 110 közösségi teret átadtak.

A programban többnyire kihasználatlan épületek felújítása és műszaki korszerűsítése révén alakulnak ki a közösségi szolgáltató terek.

Az IKSZT egyszerre épület, szolgáltatásszervezési modell és közösségi tér, amelynek feladata, hogy a kisebb lélekszámú települések számára is elérhetővé tegyen bizonyos alapszolgáltatásokat, elősegítse a helyi közösségi kezdeményezéseket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza