Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszavásárolhatják szemetüket a keszthelyiek

MTI, 2011. szeptember 21. - szerda 16:31
Címkék: komposzt, szemét,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A lakosság által szelektíven gyűjtött konyhai és kerti biohulladék, valamint a városban termelődő zöldhulladék felhasználásával készül az a komposzt, amelynek forgalmazását most kezdte meg Keszthelyen az önkormányzat tulajdonában lévő nonprofit vállalkozás - közölte a keszthelyi városháza.


A száz százalékban a város tulajdonában lévő Keszthelyi Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft. kezelésében működő Keszthelyi Hulladékkezelő Központ az országban elsőként kezdte meg a helyi bio- és zöldhulladékból előállított komposzt forgalmazását. A Keszthelyi Zöldkomposzt márkanevű termék előállításánál a lakosság által szelektíven gyűjtött konyhai és kerti biohulladékot is felhasználják a városi zöldhulladék mellett, ráadásul mindezt adalékanyagoktól mentesen.

A komposzt egyéb adalékokat sem tartalmaz, így teljes egészében természetes eredetű. Szagtalan, mentes a káros mikroorganizmusoktól, környezetbarát, valamint ásványi tápanyagokban, főként káliumban és magnéziumban rendkívül gazdag.

Azok a keszthelyi lakosok, akik részt vesznek a biohulladék-gyűjtésben, egy őszi akció keretében háztartásonként 50 kilogramm komposztot ingyen is hazavihetnek.

Keszthelyen az országban az elsők között vezették be a biológiailag lebomló anyagok szelektív gyűjtését, és régóta működik a hasznosítható hulladékfajták szeparált kezelése. Nemcsak a gyűjtőszigetekről, hanem közvetlenül a lakosoktól is elszállítják a ház elé sárga zsákokban kirakott, szelektíven gyűjtött csomagolóanyagokat, az alumínium-, műanyag- és papírhulladékot.

A keszthelyi hulladékudvar a szelektív gyűjtésből származó mindenféle anyagot fogad, majd előkészíti azokat a feldolgozásra. A biohulladékból európai színvonalú, számítógép-vezérelt rendszerrel állítják elő a komposztot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés