Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszavásárolhatják szemetüket a keszthelyiek

MTI, 2011. szeptember 21. - szerda 16:31
Címkék: komposzt, szemét,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A lakosság által szelektíven gyűjtött konyhai és kerti biohulladék, valamint a városban termelődő zöldhulladék felhasználásával készül az a komposzt, amelynek forgalmazását most kezdte meg Keszthelyen az önkormányzat tulajdonában lévő nonprofit vállalkozás - közölte a keszthelyi városháza.


A száz százalékban a város tulajdonában lévő Keszthelyi Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft. kezelésében működő Keszthelyi Hulladékkezelő Központ az országban elsőként kezdte meg a helyi bio- és zöldhulladékból előállított komposzt forgalmazását. A Keszthelyi Zöldkomposzt márkanevű termék előállításánál a lakosság által szelektíven gyűjtött konyhai és kerti biohulladékot is felhasználják a városi zöldhulladék mellett, ráadásul mindezt adalékanyagoktól mentesen.

A komposzt egyéb adalékokat sem tartalmaz, így teljes egészében természetes eredetű. Szagtalan, mentes a káros mikroorganizmusoktól, környezetbarát, valamint ásványi tápanyagokban, főként káliumban és magnéziumban rendkívül gazdag.

Azok a keszthelyi lakosok, akik részt vesznek a biohulladék-gyűjtésben, egy őszi akció keretében háztartásonként 50 kilogramm komposztot ingyen is hazavihetnek.

Keszthelyen az országban az elsők között vezették be a biológiailag lebomló anyagok szelektív gyűjtését, és régóta működik a hasznosítható hulladékfajták szeparált kezelése. Nemcsak a gyűjtőszigetekről, hanem közvetlenül a lakosoktól is elszállítják a ház elé sárga zsákokban kirakott, szelektíven gyűjtött csomagolóanyagokat, az alumínium-, műanyag- és papírhulladékot.

A keszthelyi hulladékudvar a szelektív gyűjtésből származó mindenféle anyagot fogad, majd előkészíti azokat a feldolgozásra. A biohulladékból európai színvonalú, számítógép-vezérelt rendszerrel állítják elő a komposztot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza