Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Félmilliós bírság környezetkárosításért

MTI, 2011. szeptember 21. - szerda 13:31
Címkék: környezetvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ötszázezer forintos levegőtisztaság-védelmi bírságot szabott ki a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség arra az osztrák állampolgárra, aki tiltott módon végez növénytermesztést az általa bérelt földterületen az Őrségben, Kisrákos és Viszák között.


Az MTI birtokába került a határozatok másolata, amelyek szerint a növénytermesztésben keletkezett hulladék, műtrágyás göngyölegek nyílt téri elégetésével az osztrák gazda megsértette a környezet védelmére vonatkozó előírásokat, a hatóság pedig - mivel ez már a sorozatos jogsértés volt -, a maximális bírságösszeget szabta ki rá.

Ugyanez a gazda a Natura 2000 védelem alatt álló területen engedély nélkül kutakat fúratott, és a hagyományos kisparcellás művelési móddal szöges ellentétben álló öntözéses, kemizált zöldségtermesztésbe fogott. Ezért a természetvédelmi hatóság 900 ezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezte, majd amikor tevékenységét a tiltás ellenére sem hagyta abba, további 100 ezer forint bírsággal sújtotta.

Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park igazgatója az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: az elmúlt két hétben az osztrák állampolgár két traktorját is lefoglalták, az egyiket az öntözés miatt, másikat pedig azért, mert vegyszeres rovarirtást végzett, ami szintén tilos.

Az igazgató elmondta: természetvédelmi őreik most naponta ellenőrzik a területet, sőt éjszaka is járőröznek, mert azt tapasztalták, hogy az érintett az éjszakai órákban is folytatja a tiltott tevékenységet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza