Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Zöld tarifát vezet be az Elmű-Émász

MTI, 2011. szeptember 20. - kedd 13:31
Címkék: környezetvédelem, energia
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A piaci árnál 10 százalékkal drágább zöld áramot kínál a versenypiacon az Elmű-Émász csoport a környezettudatos fogyasztóknak - jelentette be Nagy Zoltán, a áramszolgáltató cég értékesítési igazgatója kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.


A 10 százalékkal magasabb ár kilowattóránként mintegy öt forint többletet jelent a termék árában, ami egy átlagos háztartás évi 2.500 kilowattórányi felhasználásánál ezer forint. A zöld energiának a technológia miatt jóval drágább, mint például a Paksi Atomerőműben megtermelt áram. Az áram végfelhasználói árának mintegy fele maga az áramnak, mint terméknek az ára, a többi a különböző díjakból tevődik össze.

A zöld energiát a cég tulajdonában lévő és a Sinergy által üzemeltetett a Hernádon lévő kétszer 250 kilowatt teljesítményű vízi erőmű adja. Az erőmű termelése akkor lesz nyereséges, ha a megtermelt áramot teljes egészében zöld tarifával tudják értékesíteni - válaszolta az MTI kérdésére Kövesdi Zoltán, az Elmű-Émász igazgatósági tagja.

-

Boross Norbert, az áramcég kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, hogy most minden felhasználó a fogyasztásának átlagosan 6 százalékát kötelezően zöld energiából kapja. A Hernádon lévő erőmű termelése ezen felül van - tette hozzá.

Nagy Zoltán értékesítési igazgató szólt arról is, hogy bővíteni kívánják a beszerzés körét, és előrehaladott tárgyalásokat folytatnak biomassza- és biogáz erőművekkel.

Az értékesítési igazgató magyarázata szerint a zöld tarifához "nem építenek be zöld konnektort" a fogyasztóhoz. Szerződést kötnek a felhasználóval és független auditor igazolja, hogy valóban zöld áramot kap a fogyasztó.

Az Elmű-Émász a zöld tarifa elterjesztésére kampányt indított, aminek "arca" Ullmann Mónika színésznő. A művésznő az első szerződő fele az áramcégnek, s a szerződést a sajtótájékoztatón írták alá.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kvithyll Frank, 2018. december 19.

Sürgős kölcsönt keres, hogy megoldja pénzügyi problémáját egy megfizethető 2% -os kamatlá...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés