Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

TV - Tovább bővül a digitális földfelszíni kínálat

MTI, 2011. szeptember 20. - kedd 15:31
Címkék: digitális tv, előfizetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Antenna Hungária folytatja digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásainak fejlesztését, és október elsejétől a harmadik DVB-T (digitális földfelszíni televíziózást célzó) multiplex elindításával 13 teljesen új programot kínál - mondta Jean-Francois Fenech, a társaság vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.


Jean-Francois Fenech hangsúlyozta: ezzel immár 31 televíziós csatorna műsora fogható a DVB-T platformon, melyek teljes nézettsége meghaladja a 80 százalékot.

Az Antenna Hungária év végére a jelenlegi 95 helyett 97 százalékos lakossági lefedettséggel számol, és három nagy teljesítményű gerincadót is üzembe helyeznek Miskolcon, Fehérgyarmaton és Aggteleken. Ezzel, és további, kis teljesítményű adók üzembe helyezésével a DVB-T telephelyek száma az év végére megduplázódik, a digitális lefedettség eléri a mostani analóg M1 hálózat lefedettségi szintjét - emelte ki a vezérigazgató.

istockphoto

Kifejtette: az Antenna Hungária (AH) október 1-jétől közszolgálati multiplexet alakít ki az "A" jelű multiplexen. Ennek megvalósítása érdekében számos program az "A" multiplexről a "C"-re költözik: TV2, RTL Klub, euronews, HírTV, ATV, SportKlub, Info Channel és a NeoFM. A Duna TV és a Duna 2 programok pedig az eddigi "C" multiplex helyett az "A" multiplexen találhatók meg.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) kötött Hatósági Szerződés módosítása lehetővé tette az AH számára, hogy a "B" multiplexet az eddigi DVB-H (mobiltévés) sugárzás helyett DVB-T szolgáltatásokra használja. Az AH 2011. szeptember 30-án hajtja végre ezt a változtatást, a DVB-H sugárzás ezen a napon megszűnik és a MinDig TV Extra új családi csomagja lesz elérhető a "B" multiplexen - ismertette Jean-Francois Fenech.

A vezérigazgató hangsúlyozta azt is, hogy várakozásaik szerint az év végére a MinDig TV felhasználók száma 2010. év végéhez képest megduplázódik, 350 ezerre nő. A vételhez szükséges készülékek - dekóder vagy integrált televízió - ára pedig tovább csökken, ezáltal szinte az összes érintett számára megnyílik a lehetőség, hogy karácsonyra a megfelelő vevőeszközökhöz jusson. Az előfizetések számának 40-50 százalékos növekedését várják a karácsonyi időszakban, mind a fizetős, mind az ingyenes szolgáltatásaik terén.

A legfrissebb értékesítési adatok alapján Jean-Francois Fenech szólt arról is, hogy a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban Magyarországon 2011 során, és a MinDig TV Extra szolgáltatás pedig a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül.

Hozzáfűzte: a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást használók számának növekedése meghaladta a 75 ezret 2011 első hét hónapjában, ezzel a 7 ingyenes digitális televízió- és 4 rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható szolgáltatást immáron közel 250 ezren használták. A 7 szabadon fogható csatornán túl további 11 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás szeptember közepén 37 ezer előfizetővel rendelkezett, a várakozások alapján az előfizetőszám meghaladhatja az 50 ezret az év végéig.

Jean-Francois Fenech a további tervekről elmondta: felkészülnek az analóg lekapcsolás utolsó szakaszára, amely várhatóan 2012-ben lezajlik.

Az analóg lekapcsolás kapcsán megvitatandó kérdésnek nevezte, hogy egy reális stratégiát dolgozzanak ki, megfelelően legyen időzítve, valamint hogy legyenek világos és elérhető lekapcsolási mutatók.

Hozzáfűzte: a helyi és regionális frekvenciák pályáztatását is meg kell oldani, illetve megfelelően időzíteni. Életképes dekóder-támogatási rendszerre van szükség, illetve a lekapcsolást ki kell egészíteni egy országos kommunikációs kampánnyal, hogy az érintett háztartások megfelelően felkészülhessenek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

zozo, 2011. október 20. - csütörtök 12:39

Miért nem b..... meg az anyukat akinek dvb-h teloja van az mennyen a picsába? szopjon le ez az egész ország. húzok a faszba innen

Gábor, 2011. szeptember 26. - hétfő 20:38

Jó napot! Ezek szerint a dvb-h-s telefonomat kidobhatom. Emiatt vettem ,mert szoktam nézni a tv műsort a telefonon. Gábor

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza